Vučić prošao poligraf

Autor:

Premijer saslušan u policiji povodom tvrdnji "Kurira" da je, zajedno sa više lica, učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protivpravnog iskaza bivšeg direktora tog dnevnog lista. Vučić prošao poligrafsko ispitivanje.

518
A- A A+

Ministar Nebojša Stefanović je na konferenciji za novinare danas rekao da je na osnovu zahteva Višeg tužilaštva MUP primio obaveštenje o okolnostima optužbi koje su iznete protiv Aleksandra Vučića.

"Premijer se dobrovoljno podvrgao detektoru laži. On je odgovarao na pitanja da li zna i da li je video Aleksandra Kordica, koji ga je optužio da mu je premijer nudio novac i funkcije za davanje protivpravog iskaza, zatim da li mu je tražio određene stvari u smislu iskaza, da li mu je nudio stranačku funckiju, novac ili bil šta da nekoga optuži. Vučić je odgovorio sa ne i detektor je pokazao da govori istinu.

"Kurir" je danas na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa jos nekoliko lica, pre oko 20 dana tražio od bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica da lazno svedoči i lažno optuži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

Stefanović je istakao da Vučić ne poznaje Kordica niti se sastajao sa njim u kafani.

"On  ustvari vrlo retko ide u kafane, čak i sa porodicom", rekao je ministar.

"Očigledno da su laži imale za cilj da destabilizuju zemlju. MUP će u saradnji sa Tužilaštvom sprovesti istragu ko je sproveo širenje laži. Danas ćemo u toku dana pokušati da dođemo do Aleksandra Kordica, da ga saslusamo i nakon podnošenja izveštaja očekujem da će se tužilaštvo izjasniti o našem radu i kvalifikaciji dela", podvukao je Stefanović."

Ministar je dodao da će Srbija biti pravna država i da njom neće upravljati kriminalci.

Takođe je rekao da je predsednik vlade pokazao da je jedan od nas, da se odazvao pozivu državnih organa i podvrgao detektoru laži.

Sve vesti