• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatno na operu!

Izvor mondo.rs

Hajdnova opera "Apotekar" premijerno u SKC-u, ulaz besplatan!

Premijerno u Srbiji, 3. decembra u 20h, biće izvedena Hajdnova komična opera "Apotekar" u velikoj sali Studentskog kulturnog centra. Reprizno izvodjenje zakazano je za 4. decembar na istom mestu. Ulaz je slobodan.

Ova opera predstavlja izuzetnu priliku za mlade operske pevače u Srbiji, ali i mogućnost da domaća publika uživa u modernizovanom Hajdnovom delu koje do sada kod nas nije izvedeno.

Operu organizuje Operosa Akademija na čelu sa Teom Đorđević, režiju potpisuje Tadija Miletić, a umetnici će nastupati pod dirigentskom palicom Natalije Mićić. Gudački orkestar čine odabrani učenici muzičke škole "Mokranjac". Glavne uloge tumačiće mladi operski pevači: Jovana Čurović, Marijana Šovran, Hana Ramujkić, Stevan Karanac, Roberto Jakini Virđili i Stefan Đoković koji ovim putem žele da pokažu svoj talenat i približe ovu umetnost svojoj generaciji.

"Apotekar" je komična opera iz tri čina, a Jozef Hajdn je muziku napisao na libreto Karla Goldonija. Ljubavni četvorougao između siromašnog šegrta Megnonea, samouverenog mladog raskalašnika Volpina, džangrizavog i pohlepnog Sempronija i njegove štićenice - Grilete, čini operu "Apotekar" komičnom, vedrom i uzbudljivom.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE