• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba slikara Nemanje Mate Đorđevića

Izvor mondo.rs

U ponedeljak 7. decembra u 19 sati u galeriji Kuturnog centra Novi Sad biće otvorena izložba slika Nemanje Mate Đorđevića.

Postavku pod nazivom "Bolnica Frederiks" čine slike nastale u periodu izmedju 2013. i 2015. godine, koje novosadska publika nije imala prilike da vidi.

"Izložbu čine radovi različitih formata i tehnike,od ulja na platnu, preko kartona do crteža i grafike.Ti radovi se bave fenomenom „nesreća“ koje nas kroje, iako spolja ponekad izgledaju kao udaljene", navodi autor.

Slikarstvo Mate Đorđevića je slikarstvo dramatičnih motiva i apokaliptičnih vizija, a za svoje stvaralaštvo, ovaj mladi beogradski umetnik koji trenutno živi i radi u Parizu, višestruko je nagrađivan.

Na predlog akademika Vladimira Veličkovića, dobitnik je nagrade Francuske Akademije lepih umetnosti za podstrek slikarstvu 2012. godine, a ove godine ista prestižna francuska institucija uručila mu je nagradu za crtež Fonda Pierre David-Weill (Pjer David Vel).

Dobitnik je nagrade za slikarstvo na 47. Zimskom salonu u Herceg Novom 2014., kao i nagrade Milan Konjović na Likovnoj jeseni iste godine u Somboru.

Izlagao je na Bijenalu crteža u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, kao i više puta pred beogradskom publikom.

Nemanja Mate Đorđević prvi put uzlaže u Novom Sadu, a izložba će trajati do 20.decembra 2015. godine.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE