• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić prodao deo MPC Proterties Južnoafrikancima

Izvor mondo.rs

Investiciona kompanija Atterbury Europe preuzela je trećinu udela jedne od najvećih srpskih firmi za razvoj nekretnina, MPC Properties.

Zajedničko preduzeće osnovalo je i fond za izgradnju tržnih centara u Srbiji, kao u drugim zemljama Balkana, u kojima imaju jednak udeo, piše Ekapija.com.

Portfolio zajedničkog preduzeća sastoji se od sedam tržnih centara u Srbiji, i procenjen je na 259 mil EUR.

Šoping u Beogradu i Subotici

Kompanije Atterbury Europe i MPC Properties sada su suvlasnici četiri manja šoping mola u Beogradu, kao i dva u Subotici, a glavni projekat im je najveći prestonički tržni centar Ušće.

Kako je izjavio Luj van der Vat (Louis van der Watt), generalni direktor kompanije Atterbury Group, cilj novoformiranog partnerstva je izgradnja maloprodajnih kompleksa širom centralne i istočne Evrope, a prioritet su tržišta u razvoju, kao što je Srbija.

Prema njegovim rečima, potražnja za maloprodajnim prostorom u Srbiji nadmašuje nivo trenutne ponude, te je stoga srpsko tržište idealno za ulaganje u tržne centre.

Kako je navedeno, poslovna strategija kompanije Atterbury Europe je ulaganje u tržne centara, u saradnji sa lokalnim investicionim partnerima, a preuzimanje udela u "MPC Properties" jedna je od većih akvizicija ove firme u Evropi.

Južnoafrička kompanija za razvoj nekretnina Atterbury Group je 2014. godine osnovala Atterbury Europe u saradnji sa stranim partnerima, a u cilju proširenja poslovanja na tržišta centralne i istočne Evrope.

Grupacija se bavi izgradnjom maloprodajnog, stambenog, industrijskog i poslovnog prostora, kao i upravljanjem i izdavanjem nekretnina, a posluje i preko investicionog fond Attacq, koji je formirala 2005. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image