• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vodimo vas na predstavu "Hipertenzija"!

Izvor mondo.rs

MONDO i Mikser house poklanjaju vam karte za večerašnju premijeru, u 21 čas!

Ako želite da osvojite karte, pošaljite nam email sa svojim imenom, prezimenom i naznakom "Hipertenzija" na adresu [email protected]. Petoro najbržih odmah će biti obavešteni o načinu preuzimanja nagrada.

Mikser teatar, koji sada već godinu dana čvrsto stoji na pozorišnoj mapi grada, u decembru beogradskoj publici donosi još jednu sjajnu predstavu, i to u saradnji sa Kulturnim centrom Inđija. Ovoga puta, u pitanju je ostvarenje Svetislava Basare "Hipertenzija" sa Branislavom Trifunovićem i Predragom Ejdusom u glavnim ulogama.

Svetislav Basara, jedan od najznačajnijih savremenih srpskih književnika, sa već sada antologijski priznatim dramaturškim opusom, u svom komadu Hipertenzija na autentičan, duhovit, ironičan način, bez banalne dnevno-političke aktuelizacije, donosi apsurdno-istinitu priču punu grotesknog i paradoksalnog humora.

Rečima samog autora: "Hipertenzija” se, kako i dolikuje pozorištu, bavi (crno)humornom i (tragi)komičim aspektima te borbe sa vetrenjačama. Pri tom se ne zadržava isključivo na savremenim srpsko-srpskim bitkama već se kroz prisećanja ražalovanog udbaša Mitra Kurdulije vraća u prošlost, u sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka i ulazi u dijalog sa, sada već klasičnim delom Duška Kovačevića "Profesionalac”. Ova predstava, kao i pozorište, uostalom, nije tu da menja realnost nego da ukazuje na stvari koje bi trebalo promeniti. Ako se pri tom nasmejemo, dobro je. Još ako nas se sete za Dan bezbednosti, našoj sreći neće biti kraja.

Sa glumačkim dvojcem Predrag Ejdus – Branislav Trifunović, Svetislav Basara prvi put svoju tragikomičnu priču postavlja na scenu, što ovu predstavu čini nesvakidašnjim pozorišnim događajem.

Basarino pozorišno ostvarenje je do danas doživelo više od 80 izvođenja u Srbiji i u regionu, a zbog velikog interesovanja publike je bila uvrštena i u stalni repertoar Ustanove kulture "Vuk Karadžić" u Beogadu i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Premijerno igranje komada "Hipertenzija” u Mikser House-u zakazano je za 7. decembar, u 21 čas, a ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po pretprodajnoj ceni od 800 dinara. Cena će na ulazu biti 1.000 dinara.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE