• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Građani, pomozite da sprečimo utaju poreza"

Izvor Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić je pozvao građane da prijavljuju sve koji ne izdaju fiskalne račune, i naglasio da takve ne bi trebalo da štite jer varaju građane a ne državu.

"Moramo od nekog da uzmemo pare (porez), ljudi to ne razumeju. Potrebna nam je pomoć, da građani shvate i da nikada niko ne štiti nekoga ko pravi poreske prekršaje. Ako nisi platio porez i imaš neprijavljene radnike, ne može da te brani niko na kugli zemaljskoj", rekao je Vučić.

Premijer se osvrnuo na podatke Inspekcije rada i Poreske uprave u poslednje četiri nedelje i rekao da su oni pokazali da postoje ulice u kojima rade restorani i kafane, ali u kojima niko ne izdaje fiskalne račune.

"Imate i ulice u kojima svi izdaju fiskalne račune. Zato ćemo videti kako i na koji način da kaznimo one koji to ne rade, da ta kazna bude veća, a istovremeno da nađemo način da nagradimo i da pomognemo one koji regularno plaćaju sve i nemaju problem sa zakonom", rekao je premijer.

Premijer je rekao da je situacija bolja nego što je bila, a biće potrebno još pet godina da to bude kao što bi trebalo.

Prema njegovim rečima, u Vojvodini je fiskalna disciplina lošija nego u Beogradu, u lošije nego u prestonici je i u centralnoj Srbiji.

NA CRNO ZATEČENO 19.189 RADNIKA

Prema rečima premijera, u poslednjih godinu i po dana bilo 84.000 inspekcijskih kontrola, tokom kojih je 19.189 osoba zatečeno u radu na crno.

Otkriveno je i 319 neregistovanih privrednih subjekata sa 538 osoba na radu na crno, a podneto je i oko 8.000 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

"Sigurno ih ima i više. Međutim, znate kako to ide kod nas, nekad inspektore potkupe, nadam se da je ta žalosna praksa sve manja", rekao je Vučić na sastanku sa predstavnicima Nordijske poslovne alijanse u Srbiji.

Kako je naveo, nakon te kontrole, radni odnos je zasnovalo 15.651 osoba.

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ica

Niko ne treba da placa porez. Nek sami nesto rade pa neka zarade pare a ne da uzimaju od gradana. Placacemo porez kada povratimo kosovo. Gde to ima da drzava koja nema svoj teritorijalni integritet zahteva potrazuje porez.

Pokos

Pozivaju se svi botovi na saradnju, sve treba prijaviti.

SRB

A, imaš 5-mil.€, da pokloniš Srebrenici kao da je to, tvoj novac, a ne, od naroda-poreznika Srbije?! A, gde je tender za ,,BGD na VODI", (a, SRBIJA pliva u GOWNIMA), koja je, tek, to muljačina?! Prodaja TELEKOMA , protiv-USTAV-na, a ti, pozivaš- na cinkarenje?! Narod po zakonu, a ti po- ,,kako ja hoću"?!

special image