• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izazovi inovacija tema prve Paćino konferencije

Izvor mondo.rs

U Beogradu narednih dana počinje konferencija "Inovacije u Srbiji - izazovi i mogućnosti", u okviru projekta za saradnju u oblasti inovacija Paćino (Pacinno - Platform for trans-Academic Cooperation in Innovation).

U okviru projekta koji se sprovodi u osam zemalja Jadranskog regiona, a u Srbiji ga vodi Institut “Mihajlo Pupin”, u Beogradu će biti organizovana prva "public policy“ konferencija "Inovacije u Srbiji - izazovi i mogućnosti", u četvrtak 10. decembra u hotelu Metropol Palace sa početkom u 9:30 časova.

Osma partnera - pet miliona evra

Paćino projekat ima osam partnera: osim Instituta “Mihajlo Pupin”, u projektu učestvuju i Univerzitet u Trstu (Italija), koji je i koordinator projekta, Ekonomski fakultet u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), COBIK Centar (Slovenija), Medicinski fakultet Univerziteta u Rijeci (Hrvatska), Ekonomski fakultet u Podgorici (Crna Gora), Univerzitet u Tirani (Albanija) i Jonski univerzitet (Grčka).Ukupna vrednost projekta je više od pet miliona evra, a sprovodi se od novembra 2013. do novembra 2016. godine.

Paćino, jedan od brojnih međunarodnih projekata koje Institut “Mihajlo Pupin” sprovodi uz podršku Evropske unije, ima cilj stvaranje platforme za podsticanje, rast i širenje inovacija u zemaljama Jadranskog regiona koji u jedinstven sistem povezuje akademske i istraživačke institucije, nosioce inovacionih politika i poslovni sektor u cilju razmene iskustava i razvoja saradnje u inovacijama između zemalja.

Konferencija će pružiti pregled stanja inovativnosti u regionu, a naročito će biti predstavljeni problemi i izazovi sa kojima se Srbija sreće na polju podrške preduzetništvu, kao i koraci koje državne institucije preduzimaju u okviru podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima za jačanje inovativnosti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image