• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razvojni budžet Beograda, investicije 20 milijardi

Izvor Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će gradski budžet za 2016. godinu biti razvojni, najavljujući investicije u novoj godini od preko 20 milijardi dinara.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će gradski budžet za 2016. godinu biti razvojni, najavljujući investicije u novoj godini od preko 20 milijardi dinara.

Mali je, na skupštini Stalne konferencije gradova i opština u Sava centru, podsetio da je deficit budžeta Grada Beograda krajem 2013. iznosio preko 20 odsto, a da će realan deficit sledeće godine biti ispod pet procenata.

"Politikom štednje smanjićemo deficit četiri puta...budžet za sledeću godinu po svom karakteru biće razvojni, jer ćemo više od 23 milijarde dinara uložiti u kapitalne projekte, razvoj vodovoda, kanalizacije, asflatiranje i druge koji treba da poboljšaju kvalitet života u Beogradu", rekao je on.

Veliki planovi

Sledeće godine je u planu, kako je naveo, izgradnja pet do šest podzemnih garaža, kao i JPP u oblasti prerade otpadnih voda, jer Beograd trenutno nema nijednu fabriku za tu namenu, a sva kanalizacija ide u Dunav i Savu. "Hoćemo da gradimo i novu autobusku stanicu, a sebi smo stavili u zadatak da u narednih deset godina rešimo pitanje vodovoda i kanalizacije u glavnom gradu. U protekla dva meseca uveli smo i poboljšali kvalitet za više od 125 usluga koje građani koriste preko interneta".

Gradonačelnik je istakao da je pokrenut i projekat "Beograd na vodi", da su formirane dve slobodne zone, u Obrenovcu i na Paliluli, i da se jednoj od tih zona očekuje polaganje kamena temeljca već u januaru.

"Time će biti otvoreno dodatnih 1.400 radnih mesta u Beogradu, što u našem glavnom gradu dugo nije bio slučaj", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, uveliko se radi i na otvaranju Kancelarije za investicije, a investitorima će se pružiti brojne mogućnosti i svaka vrsta podrške za ulaganje.

"Do kraja godine potpisaćemo i prvi ugovor za javno-privatno partnerstvo (JPP) u oblasti javnog prevoza, vredan 500 miliona evra u narednih deset godina. U toku nam je i JPP za upravljanje otpadom, vredno 250 miliona evra", dodao je.

Mali je posebno istakao važnost zakona o finansiranju lokalne samouprave, kao i primenu zakona o ulaganjima.

"Cilj svih nas jeste da povećamo prihode, privučemo investicije i tako utičemo na investitore da ulažu, zapošljavaju i plaćaju poreze i doprinose u našoj zemlji. Grad Beograd je takođe inicirao izmenu Zakona o porezu na imovinu i očekujem da će do njegove promene doći tokom sledeće godine, kako bi bio pravedniji za sve građane", poručio je gradonačelnik Siniša Mali.

SLEDI REMONT ČEŠKIH TRAMVAJA

Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorkom Slovačke Dagmar Repčekovom o uspostavljanju saradnje na remontu tramvaja "KT4" između Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd i fabrike Goša iz Smederevske Palanke, čiji je vlasnik slovačka kompanija ŽOS Trnava.

Dogovoreno je formiranje radne grupe na čijem čelu će biti pomoćnik gradonačelnika za komunalne delatnosti Borko Milosavljević, kako bi se na najbolji mogući način sprovela modernizacija najmanje 60 čeških tramvaja, preneo je Beoinfo.

Danas smo počeli razgovore o modernizaciji najmanje 60 čeških tramvaja u skladu sa definisanim standardima, a to su uvođenje klime, interneta, brojača putnika, čime će se u znatnoj meri poboljšati kvalitet gradskog prevoza, rekao je Mali.

Modernizacija ovih tramvaja, dodao je, deo je plana obnove voznog parka JKP GSP „Beograd” od 2015. do 2019. godine.

Nabavili smo 30 novih Ikarbuskovih autobusa, a prošle nedelje oglasili smo javni poziv za kupovinu još 20 niskopodnih solo autobusa gradskog tipa i za nabavku pet električnih autobusa, koji će na ulicama Beograda biti sredinom naredne godine, naglasio je gradonačelnik.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lol

U Srbiji izgleda nepostoje drugi gradovi

Dzeremaja

Prethodni gradonacelnik napravio tri mosta i rekonszruisao dva, a ovaj ne moze za dve godine da zavrsi sedam kilometara puta do Panceva i jos jedan ulazno-izlazni pristupni put za most na Adi.

nebojsa

Jezivo sta nas ceka.

special image