• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred poslanicima 400 amandmana na budžet 2016.

Izvor MONDO/Agencije

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o predlogu budžeta za 2016. godinu i pratećim finansijskim zakonima. Na budžet stiglo 400 amandmana.

Vlada Srbije je odbacila sve amandmane opozicionih stranaka, a nakon zamerki Fiskalnog saveta da je budžet netransparentan, predložila amandman koji predviđa da se u budžetu prikažu sve isplate javnim preduzećima, kao i preduzećima gde država ima suvlasništo sa stranim investitorima, kao što su Er Srbija i Fijatova fabrika automobila u Kragujevcu.

Na predlog budžeta stiglo je više od 400 amandmana.

Rasprava o amandmanima počela je sinoć, a predstavnici opozicionih stranka su isticali da je budžet nerealan i da se rast prihoda državne kase planira po osnovu povećanja nameta privredi i građanima, a smanjenje rashoda usled otpuštanja radnika.

Poslanici stranaka na vlasti su iznosili ocene da se predloženim budžetom stvaraju pretpostavke za dalju finansijsku konsolidaciju i zaustavljanje rasta javnog duga.

Prihodi budžeta Srbije u 2016. godini su planirani u iznosu od 997,4 milijarde, rashodi od 1.119 milijardi, tako da će deficit republičke kase iznosi 121,8 milijardi dinara, što je 2,9 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image