Pirati uzvratili udarac: Vraćen torent bioskop!

Autor:

Nova grupa programera zvanično je pokrenula “Community Edition” popularne aplikacije.

Pirati uzvratili udarac: Vraćen torent bioskop! Foto: PopCorn Time. PopCorn Time.

Pre nekoliko nedelja glavna Popcorn Time verzija, koja je radila na PopcornTime.io stranici ugasila je svoje servere.

MPAA je pokrenula sudski postupak protiv nekoliko programera u Kanadi. Nekoliko programera je nakon svih dešavanja odustalo od daljeg razvijanja aplikacije.

Međutim, to ne znači da aplikacija više nije dostupna. Nekoliko drugih varijanti aplikacije je i dalje online, a nedavno je i grupa novih programera pokrenula Popcorn Time Commnunity Edition verziju.

Sve je počelo ispravkom koja je bila namenjena .io verziji. Ovo je privuklo mnogo pažnje što je nateralo programere da pokrenu sopstveni sajt.

Popcorntime.ml je pokrenut, a sadrži i uputstvo kako da “oživite” .io verziju. Nudi i funkcionalne installer-e za novu i unapređenu Popcorn Time Community Edition verziju, piše TorrentFreak.

Nova grupa programera nije učestvovala u kreiranju .io verzije, oni su je samo “oživeli”. Ukoliko bude bilo interesovanja, tim će najverovatnije nastaviti da unapređuje sopstvenu verziju.

Jedno je jasno – bilo pritisaka od strane raznih institucija koje se bore protiv piraterije ili ne, Popcorn Time fenomen neće nestati u skorije vreme.

Originalna Popcorntime.io verzija i dalje funkcioniše na ovom sajtu. Igra se nastavlja.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Povezano

Sve vesti