• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siniša Mali - Evropski gradonačelnik regiona 2015.

Izvor Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas priznanje Evropski gradonačelnik regiona za 2015. godinu, koju mu je dodelio Evropski pokret u Bosni i Hercegovini.

Mali je novinarima u Starom dvoru rekao da priznanje ne doživljava samo kao potvrdu svog rada u poslednjih godinu i po dana, nego i potvrdu rada njegovog tima i svih zaposlenih u Gradskoj upravi i gradskim komunalnim preduzećima, koji se trude da od Beograda naprave evropsku i svetsku metropolu.

"Kada smo preuzeli upravljanje gradom pre godinu i po dana, malo ko je verovao da ćemo za samo 18 meseci uraditi ovoliko puno", rekao je Mali.

Brant, Erdogan, Širak...

"Vili Brant, Erdogan, Žak Širak su bili gradonačelnici svojih velikih gradova i mi u Evropskom pokretu se nadamo da ćete u narednim godinama imati dosta uspeha u radu, a zašto ne onda i slediti put vaših prethodnika koje sam pomenuo", zaključio je Praštalo.

Grad koji je bio na ivici bankrota, prema njegovim rečima, posle samo 18 meseci ima stabilne javne finansije, a deficit je smanjen sa više od 20 odsto na ispod pet odsto, koliko je planirano sledeće godine.

"Zatekli smo velike probleme u javnim preduzećima, a sledeće godine ćemo imati samo dva preduzeća koja će praviti gubitke, od ukupno 31. To je za građane važno, jer 85 odsto onoga što zarade javna komunalna preduzeća, ide u budžet i koristi se za izgradnju bolnica, vrtića, škola...", rekao je Mali.

On je podsetio i na investicije u koje je, smatra, "malo ko verovao", kao što je Beograd na vodi, koji je okarakterisao kao najveći investicioni projekat takvog tipa u ovom delu Evrope.
Aktuelna gradska vlast je, dodao je, promenila privredni ambijent i sada je mnogo lakše i brže zapošljavati u Beogradu.

"To su važne stvari koje Beograd potvrđuju kao regionalni politički i ekonomski centar i koji naravno guraju našu zemlju napred", smatra Mali.

Priznanje koje mu je danas uručeno, kako je rekao, za njega je veoma važno jer dolazi u trenutku kada je Srbija otvorila prva poglavlja u pregovorima sa EU.

Čestitajući svim građanima Srbije otvaranje poglavlja, predsednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo istakao je da je to veoma važan istorijski trenutak ne samo za Srbiju, već i za ceo region, "jer je neophodno da se sledi tok lokomotive procesa evropskih integracija".

"Otpočinjanjem pregovora, Srbija na svojevrstan način preuzima lidersku funkciju i poziciju u regionu i mi u Bosni i Hercegovini sada imamo zadatak da sledimo vaš put i da do kraja godine ili početkom naredne, podnesemo adekvatnu i kvalitetnu aplikaciju za članstvo u Evropskoj uniji", rekao je Praštalo.

On je ocenio i da od kada je Mali na čelu Beograda, u srpskoj prestonici duva "pozitivna košava", dodajući i da je glavni grad Srbije u poslednjih nekoliko godina postao evropska prestonica, ne samo u turističkom smislu, nego i poslovnom.

Praštalo je izrazio nadu da će priznanje koje je Malom uručeno biti motivacija i obaveza da Beograd nastavi još više da se razvija i da postane "top" destinacija, ali ne samo u regionu, nego i u celoj Evropi i svetu.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

vozdovcanka

Sigurno je dobio zbog rekonstrukcije V.Stepe :))

Turi Giuliano

To je to, dominacija u regionu se nastavlja

special image