• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi živimo u "Klaustrofobičnoj komediji" (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Kultno delo Dušana Kovačevića se ponovo igra, a u njemu je i Slavko Štimac!

 Predstava "Klaustrofobična komedija"

Predstava "Klaustrofobična komedija", koja je imala praizvedbu 1987. godine ponovo se igra! Kultno delo Dušana Kovačevića, u režiji Darka Bajića biće premijerno izvedeno 23. decembra u 19.30 sati.

"Klaustrofobičnu komediju" sam napisao pre 30 godina. Pisao sam je sa osećanjem da živimo u teskobi koja se prikriva povremenim otvaranjem prozora. Izlazak iz te naše teskobne kuće-domovine, u zemlje 'slobode', najčešće u Italiju, bilo je osećanje odlaska na vikend zatvorenika osuđenih na život u komfornom zatvoru i pod budnim okom 'jedne od najboljih evropskih policija'. Podnaslov ove gorke komedije mogao bi biti i naslov- Pozorište potkazuje život. To je tačna i valjda jedina čestita strana potkazivanja kao želje za istinom", rekao je pisac Dušan Kovačević na konferenciji za novinare povodom premijere.

Veliku pažnju javnosti privukla je činjenica da se Slavko Štimac vratio na daske koje život znače. Legendarnog glumca kojeg pamtimo iz filmova "Varljivo leto '68", "Život je lep", "Braća po materi", "Specijalno vaspitanje"... i mnogih drugih kultnih ostvarenja, vratio se na scenu, u ulozi Teje Kraja.

Skroman i tih, Štimac je ipak privukao najveću pažnju novinara. Nije želeo da govori o privatnom životu (o kojem je i ranije retko govorio).

"Živim okej, dobro sam i neću da se žalim", kratko je rekao za MONDO. Na pitanje da li ima možda tremu, s obzirom da dugo nije igrao u pozorištu kaže da i nije toliko strašno, jer ima još glumaca u predstavi pa se trema "podeli".

Reditelj Darko Bajić je okarakterisao njegov povratak kao "veliku stvar za pozorište".

"Trudili smo se da ova predstava ne bude mračna, da ne bude mrak. Volim da režiram komade i filmove sa osmehom na licu. Tako da možemo reći da je ovo jedna svetla priča", kaže Bajić o predstavi.

MONDO vam donosi i nekoliko isečaka iz scena predstave "Klaustrofobična komedija".

Deo predstave "Klaustrofobicna komedija"
Izvor: YouTube

 U predstavi pored Štimca igraju i Ljubomir Bandović, Nevena Ristić, Marko Janketić, Zoran Cvijanović, Jovana Stojiljković, Igor Grabovica i Vanja Janketić.

Predstava
Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Jel u pitanju Zvezdata teatar?

SERIJE