• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li čime se bavi već 30 godina?

Izvor mondo.rs

Urbana legenda srpskog filma, Ratko Tankosić zvani Sarma, otvara retrospektivu svojih slika u ponedeljak 21. decembra u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić", pišu "Novosti"

Ratko Tankosić zvani Sarma, otvara retrospektivu svojih slika u ponedeljak 21. decembra u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu u 17 sati, koja će trajati do 31. decembra.

Malo je poznato da je ovaj epizodni junak u više od sto domaćih filmova i slikar.

"Slikarstvom se bavim više od 30 godina, izlagao sam mnogo puta u Beogradu, po Srbiji, učestvovao u mnogim humanitarnim akcijama slikara”, rekao je Tankosić.

Ono po čemu ga javnost najčešće prepoznaje su uloge probisveta, prevaranata, lopova i robijaša koje je igrao maestralno i karakteristično, a ono što ga karakteriše u slikarstvu je - nadrealizam.

"To su uglavnom figurativne kompozicije sa mnoštvom detalja i sa veoma snažnim tonovima kolorita u kompoziciji ", rekao je Tankosić "Novostima".

Rođeni Beograđanin, Tankosić (1954. godište) se u mladosti najviše zanimao za boks, o glumačkom pozivu nije ni razmišljao. Bokserske rukavice okačio je o klin kada se približio tridesetoj, kada se i dogodio (filmski) zaokret u njegovom životu, gotovo slučajno.

1972. godine Srđan Karanović i Rajko Grlić, rešili su da pokušaju da snime filmsku priču bez klasičnog scenarija, film u kojem će glumiti isključivo naturščici, njih tridesetak izabranih na osnovu prijava na oglas objavljen u dnevnim novinama, a pritom bi oni sami (glumci amateri) predložili šta bi i kako igrali u filmu. Tankosić se prijavio na oglas, ne sanjajući da je samo jedan među 7.000 kandidata!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Draco

Sarma je legenda.

Dragan

Bravo care!!!

Sahbaz

Cuti koma nemoj da te udavim u solja!

SERIJE