Sarma - slikar koji slika ljubav među ljudima

Autor:

Glumac Ratko Tankosić kojeg znamo po nadimcima iz filmova - Sarma, Ćora, Komina predstavio je svoju kolekciju slika u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" u Beogradu.

Sarma - slikar koji slika ljubav među ljudima Foto: MONDO, Stefan Stojanović

Sa glumcem i slikarem razgovarali smo o simbolici njegovih umetničkih dela, a za MONDO je otkrio da boks uopšte nije bila njegova "sportska ljubav" iz mladosti, kako su pojedini srpski mediji pisali.

"Više sam umetnička duša. Boks sam kratko trenirao za potrebe jedne uloge i to je to".

Na izložbu njegovih slika došli su mnogi njegovi prijatelji, ali i radoznali posetioci koji su skoro otkrili da se ovaj legendarni glumac bavi slikanjem skoro 30 godina.

"Mnoge od ovih slika koje su predstavljene ovde, nastale su devedestih godina. To je bilo teško vreme i one su mi služile da skinem breme i tu negativnu energiju, koja se sakupljala u meni. Slike služe da se ljudi opamete. Nisam ja prorok, ali je ovo svedočanstvo o periodu koje je iza nas. Treba da idemo napred, ali da ne zaboravimo. Kada pogledate neke druge slike, videćete da sam oslikao i temu razvoja tehnike i nauke", kaže Tankosić za MONDO.

Na tri njegove slike zapazili smo da je naslikao istu kartu - kec srce, pa smo ga pitali za simboliku.

"Srce znači samo jedno. Ljubav. Ljubav među ljudima".

Izložba Ratka Tankosića biće otvorena do 31. decembra, ali autor otkriva da će je sigurno produžiti za nekoliko dana zbog praznika.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti