• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prle i Tihi u rokenrol mjuziklu!

Izvor mondo.rs

Reditelj Darijan Mihajlović radiće sledeće godine mjuzikl zasnovan na kultunoj seriji "Otpisani" po tekstu profesora Aleksandra Jankovića.

 "Otpisani" kao mjuzikl Izvor: Mondo
Izvor: Mondo

U ulogama beogradskih ilegalaca Tihog, Prleta, Mrkija, Joce, Marije i Seke, kao i čuvenog Krigera koje su svojevremeno u zvezde digle Dragana Nikolića, Voju Brajovića, Aleksandra Berčeka, Zlatu Numanagić, Zlatu Petrović, Stevu Žigona, Pavla Vuisića, ovog puta videćemo neke nove, mlade glumce, koji će morati da prođu kasting.

 "Godinama razmišljam o mjuziklu zasnovanom na seriji koja zaslužuje da dobije rimejk i da se prikaže šta ona predstavlja danas. Genijalna muzika Miliovoja Miće Markovića treba ponovo da se čuje. Uvodna tema je postala hit za sebe", kaže reditelj za "Kurir".

Mihajlović ne može da otkrije na kojoj sceni će se mjuzikl igrati, ali kaže da su producenti Belef i Smederevski letnji festival.

"Mjuzikl će biti prikazan u duhu rokenrola. Ideoliški se autori prvi put prema komunizmu odnose sa dozom ironije. Partizani imaju ljudsko lice i likovi nisu socrealistički prikazani. Muzika je bliža fanku i američkom roku. S druge strane, borba protiv Nemaca važnija je od menjanja društva prema sovjetskom modelu", navodi reditelj.

Serije "Otpisani" i "Povratak otpisanih" snimane su 1974. godine i 1977. u produkciji TV Beograd i prate život ilegalaca u okupiranom Beogradu tokom Drugog svetskog rata.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milos

Jos jedna verzija za grobare!

Veteran

Glupost!

SERIJE