• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Vojvođani dobili budžet za 2016.

Izvor Beta

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su danas pokrajinski budžet za 2016. godinu u iznosu od 57,8 milijardi dinara.

Za budžet su glasali poslanici Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, dok opoziciona Srpska napredna stranka nije podržala budžet.

Predstavnici Pokrajinske vlade u više navrata su kritikovali Vladu Srbije zbog budžeta Vojvodine za 2016. godinu i optužili je da, umesto Ustavom garantovanih sedam odsto, Vojvodini opredeljuje svega dva odsto od republičkog budžeta.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić rekao je da zahvaljujući tome Pokrajina raspolaže sa toliko sredstava da na svakog građanina dolazi svega 700 dinara mesečno u svim oblastima u kojima je pokrajina nadležna.

Poslanici opozicione SNS su zamerili Pokrajinskoj vladi da je budžet Vojvodine za 2016. godinu nelogičan, pre svega zato što je za dotacije nevladinom sektoru izdvojeno više novca nego za politike zapošljavanja. Na sednici poslanici razmatraju i predlog pokrajinske skupštinske Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u pokrajinskim institucijama, predlog mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike za razvoj sela, predlog programa za vodni, šumski i lovni fond Vojvodine.

Na dnevnom redu je i nekoliko tačaka iz oblasti unapređenja zdravstva i medicinskih usluga, kao i Predlog memoranduma o razumevanju između Vojvodine i italijanske regije Lombardija.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image