• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 najboljih stranaca FK Partizan

 Vladimir Sukdolak
Autor Vladimir Sukdolak
Izvor mondo.rs

...ali i oni, koji nisu oduševili. Veliki broj stranaca igrao je za Partizan, pročitajte kako ih je MONDO poređao, a vi u komentaru napišite da li se slažete.

 10 najboljih stranaca FK Partizan Izvor: MN Press

Trend dovođenja stranih pojačanja postao je popularan u srpskom fudbalu sredinom devedesetih godina prošlog veka. Po broju stranaca prednjače Partizan i Crvena zvezda.

Neki su u Humsku došli tiho, za mali novac, ali su na terenu ostavili neizbrisvi trag. Bilo je i onih koji su najavljivani pompezno, ali u crno-belom dresu nisu pokazali gotovo ništa.

Za "parni valjak" su igrale i igraju i zvučna imena svetskog fudbala, kao što je Taribo Vest ili aktuelni član - bugarski golgeter Valeri Božinov.

Fudbaleri uz bivših jugoslovenskih republika nisu u konkurenciji iako bi mnogi zauzeli mesto menju onima koje su partizanovci obožavali.

NJIH GROBARI OBOŽAVAJU...

Izvor: MN Press


Lamin Dijara (Senegal) - "Crna mamba", definitivno najomiljeniji stranac koji je igrao u crno-belom dresu. Pesma kaže: "Niko te nikad voleti neće, k'o što te volim ja - Dijara..." I dan danas je često u Beogradu, gde ima stan. Preko Facebooka, ali i javno uvek daje podršku voljenom klubu.

Taribo Vest (Nigerija) - Nije mnogo igrao za Partizan, ali je, prema pričama očevidaca iz svlačionice, najzaslužniji što je "valjak" igrao Ligu šampiona 2003/2004. Kažu: "Taribo je isterao Lotara iz svlačionice i igračima održao govor i dao zaduženja pred revanš na Sent Džejms Parku". Legendarnog Alena Širera je stavio u džep.

Žuka, Žulijano Roberto Antonelo (Brazil) - Malo je stranaca koji su sa toliko žara i iskrene ljubavi nosili crno-beli dres. Na svakoj utakmici je ljubio grb na dresu. Stigao je istog prelaznog roka kada i Dijara i Moreira i prvi je postao ljubimac svih navijača Partizana. Sećate se derbija kada je igrao sa polomljenom rukom. Iz Humske je otišao u Deportivo iz La Korunje.

Kleo (Brazil) - Prešao iz Crvene zvezde u Partizan. Dovoljno? Dao odlučujući gol u prvom derbiju protiv bivšeg kluba. Dovoljno? Nadavao se golova i uveo Partizan u Ligu šampiona. Dovoljno?

Tomaš Žonsa (Poljska) - "Tomek, svi su oni ku..., osim tebe", napisaše Grobari prvom i za sada jedinom Poljaku u Partizanu. Bio je deo strašnog tima okupljenog oko Lotara Mateusa. Istog onog koji je u Humskoj odoleo budućem evropskom prvaku Portu i Žozeu Murinju, "galaktikosima" iz Madirda i Marseju sa Didijeom Drogbom. Definitivno najjači Partizan u poslednje dve decenije.

Điju i Liju (Kina) - Tandem iz Kine stigao je zajedno u Humsku sredinom osamdesetih. Centarhalf Điju je igrao više od napadača Lija. Nisu bili baš vrhunski fudbaleri. Ipak, bili su atrakcija i zauvek obožavani od Grobara.


Ifeani Emghara (Nigerija) - Pouzdani desni bek, ali je u Partizanu imao zaduženja i po levoj strani. Jedan od trojice omiljenih stranih defanzivaca. Nigerijac je posle Partizana napravio uspešnu karijeru u Rumuniju. I dalje ga se rado sećaju u Humskoj.

Prins Tejgo (Gana) - Veliko pojačanje bivšeg predsednika Dragana Đurića. Igrao je kratko i na tri derbija Zvezdi dao tri gola, dva za prolaz u finale Kupa i jedan u odlučujućem derbiju.

Almami Moreira (Gvineja Bisao) - Kreativac kakav se ne pamti u skorije vreme u Humskoj. Zastava sa njegovim likom dugo se vijorila na Jugu. I on je dao nekoliko golova Zvezdi, a najlepši za 1:1, u 95. minutu. Ne gol, golčinu. Ipak, nije sve bilo tako sjajno, a to najbolje znaju treneri, koji su ga optužili da ih je "minirao" na terenu.

Ivan Ivanov (Bugarska) - Omiljen! I dalje se Grobari kunu u Ivanova, stamenog Bugarina. Pojedini mu, ipak, zameraju utakmice protiv Ludogoreca i početničke greške. Grešio je atipično za njega...

Abubakar Oumaru (Kamerun) - I dalje igra za Partizan, a za samo par meseci više puta su navijači skandirali njegovo ime. Oduševio je u Ligi Evrope, dok je u Superligi razočarao kao i svi njegovi ostali partizanovci.

ONI SU RAZOČARALI...

Izvor: MN Press


Asen Nikolov (Bugarska) - "Bugarski Bebeto". Taj nije mogao da se pomeri. Radijus kretanja mu je bio tek nešto veći od školskog šestara, a došao je u Partizan kao ogromno pojačanje. Nenad Bjeković i Miodrag Ješić su se prevarili.

Mohamed Zabija (Libija) - Dolaskom u Partizan izbegao vihor rata u domovini. Bio je omiljen kod Muamera Gadafija. U Partizanu ga nije zanimalo kašnjenje plata, imao je puno novca, pa se shodno tome i ponašao neodgovorno na treninzima i utakmicama. Stigao kao veliko pojačanje, potpuno razočarao.

Kamel Zaim (Tunis) - Igrao je za Partizan i Maradona, pustinjski. Godinama ga je Partizan želeo, a kada je konačno stigao u Humsku, tek onda su operativci crno-belih shvatili kakvu su grešku napravili. Na treninzima je sa loptom radio sve, na utakmicama ništa. Previše je brinuo za suprugu kada bi išao na gostovanja, zbog toga je mnogo utakmica propustio. Kada se vratio u Tunis pričao je kako je bio najbolji u Partizanu, ali i ugnjetavan zbog vere i nemilosti u kojoj se našao od strane trenera.

Džozef Kizito (Uganda) - U Vojvodini briljirao, u Partizanu pokazao malo i brzo uverio čelnike kluba da nije za velika dela.

Izvor: MN Press


Vitor Ugo (Brazil) - Tog leta nije moglo sve da bude idealno. Ivan Tomić je doveo Dijaru, Žuku i Moreiru, ali je utisak pokvario sa Ugom. Ipak, stameni Brazilac je oduševio Stevana Jovetića "fristajlom" u svlačionici. Tada golobradi Crnogorac ga je stalno terao da ponavlja trikove. Imao je jedne makazice Ugo protiv Fortune iz Kelna, amatera koje je Partizan pobedio 15:0. Otišao je brzo...

Anderson Markeš (Brazil) - Mladen Krstajić ga je doveo, ne znamo zašto.

Dominik Adija (Gana) - Igrač Milana u Partizanu. Zvučalo je moćno. Dragan Đurić je njegove ime često koristio kao argument u razgovoru sa novinarima, bolje da nije. Nekada najbolji mladi igrač sveta ostavio je jednu veliku "nulu".

Vašington (Brazil) - Zvezda je imala Nikolu Žigića, a Partizan je pokušao da sličnog napadača stvori od Vašingtona. Nije bio ni blizu. Vašington nije imao kvalitet za Partizan.

Eliomar Silva (Brazil) - Nije se snašao. U svakom pogledu mnogo bolje mu je u Ivanjici.

Aleksis Ngambi (Kamerun) - Novinari: "Dolazi vam štoper iz Francuske, Aleksis Ngambi".
Milovan Sikimić (bivši defanzivac crno-belih) : "Znam ga, strašan igrač. Jak, skočan, vrlo je teško protiv njega. Biće pravo pojačanje".

Sutradan se u hotelu "Omorika" na Tari pojavljuje se korpulentni crnac. Sama pojava govori da je reč o snažnom fudbaleru. Ali...

Sikimić: "Uf, to nije taj na koga sam mislio".

Ngambi je odigrao tek jednu utakmicu više za Partizan nego što ima nastupa za kamerunsku selekciju. Za "valjak" dve, za "lavove" jednu. Pre nego što je došao u Humsku bio je standardan u Monpeljeu.

PROSEČNI - MALO BOLJI I LOŠIJI...

Izvor: MN Press


Medo Kamara (Sijera Leone) - Dao golčinu Partizanu, pa su ga odmah doveli. Igrao solidno i posle tri godine otišao u Bolton. I dalje se u svakom prelaznom roku spominje njegov povratak u Humsku.

Ednilson (Brazil) - Bio član Rome, igrao za Benfiku, u Partizanu tek epizodista. Doveo ga je Ivan Tomić koji ga je upoznao u Rimu.

Kim Či Vu (Južna Koreja) - Levi bek, bivši reprezentativac Južne Koreje. Već posle prvog kontakta sa loptom u Humskoj podigao je na noge navijače. Izveo je centaršut kakav se retko viđa u domaćem prvenstvu. Sve je ostalo na tome.

Nikolas Asprogenis (Kipar) - Odbranio penal u derbiju.

Valeri Božinov (Bugarska)
- Vole ga navijači, ali od onog Valerija iz Serije A još uvek nema ništa.

Obiora Odita (Nigerija) - Igrao je dve godine za Partizan i ostao upamćen po golovima protiv Dnjepra u Ligi Evrope. Mnogim navijačima Partizana je jedan od omiljenih stranaca koji je igrao za crno-bele.

Ivan Bandalovski (Bugarska)
- Ima još vremena za njega, valjda...

Pjer Boja (Kamerun) - Nije bio loš, ali je konkurencija među omiljenima velika, pa za Kamerunca nije bilo mesta.

Ismael Beko Fofana (Obala Slonovače) - Limitiran fudbaler, ali veliki borac. Vole ga navijači.

Izvor: MN Press


Erik Đemba Đemba (Kamerun) - Vrlo tanko za bivšeg fudbalera Mančester junajteda.

Fabrisio Dornelas (Brazil) - Zalutao u Partizan, ali ne slučajno. "Fabrisio luta hodnicima, ne zna jezik, a čini mi se ni gde se nalazi", rekao je prošlog leta na pripremama Zoran Milinković za Brazilca.

Nastavio je da luta sve do samog kraja. Skupa pozajmica ističe ove zime i odlazi iz kluba. Tačnije, već je otišao.

Eduardo Pašeko (Brazil) - Plaćen papreno, milion i 200 hiljada evra. Teško se povredio i nije stigao da pokaže svoj kvalitet.

Tagovi

Komentari 120

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Game over

A Leonardo

Nenad

Br.17.David Manga brzi ofanzivni vezista sa francuskim pasosem iz Centrafnoafricke republike.Prosao Bordovu skolu.U Partizan stigao iz Minhena 1860 kao zvucno pojacanje ali nije dobijao priliku da svoj nesporni talenat dokaze.Eksplodirao po odlasku u Izrael gde je pruzao sjajne partije.Ostace upamcen kao fudbaler koji je najvise povredio svoje saigrace na treninzima zbog kojih su morali da zatraze pomoc u ambulanti

pfc1

Ngambi je bio najacii koja je to nula od igraca za njega je Ostojic majstor fudbala najbolji igrac je po meni Taribo west tu su jos zuka,Tejgo,Moreira,Kleo,Dijara...Dopada mi se detalj iz teksta o Fofani bas tako limitiran igrac nista posebno neugledan slab ja nerazumem zasto ga grobari obozavaju kada je realno nula igraca.

Najnovije

Kolumnisti