• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 najboljih stranaca FK Crvena zvezda

Autor Jovan Terzić

MONDO je izabrao svoje, a vi u komentaru napišite da li se slažete.

 Najbolji stranci u FK Crvena zvezda Izvor: MN Press
Izvor: MN Press

Trio Ibanjez - Donald - Vijeira verovatno je najbolja kombinacija inostranih fudbalera koje je Crvena zvezda ikada imala u svom timu. Ne računajući igrače iz zemalja bivše Jugoslavije, jer su se mnogi od njih vodili kao "domaći".

U vreme zimske pauze rešili smo da se podsetimo nekih od onih koje će navijači crveno-belih dugo pamtiti.

MONDO je izabrao svojih "top 10", a ako se ne slažete sa nama, napišite nam u komentaru koje igrači biste vi izabrali.

AILTON (2006/2007)

Izvor: MN Press

Nije mnogo pokazao za šest meseci, ali je svakako najzvučnije inostrano ime koje je igralo u Crvenoj zvezdi i zato ćemo krenuti od njega. Brazilac je među crveno-bele stigao kao bivši najbolji strelac i najbolji igrač Bundeslige (2004. u Verderu), ali i sa pozamašnim viškom kilograma. Nije opravdao očekivanja.

Štaviše, partiju vrednu pomena pružio je samo u prvom meču po dolasku. Bila je to prijateljska utakmica sa Borcem u Banjaluci, kada je postigao dva gola.

ERNAN BARKOS (2007/2008)

Izvor: MN Press

I on se nije dugo zadržao, niti nadavao golova u crveno-belom dresu, ali je kasnije pokazao da ga je možda trebalo "istrpeti" i pružiti mu šansu pre nego nekim domaćim igračima iz tadašnjeg tima. Po odlasku iz Zvezde stigao je čak do dresa reprezentacije Argentine (četiri utakmice, dve prijateljske, dve u kvalifikacijama za SP u Brazilu).

Period proveden u Beogradu ostaće upamćen možda najviše po razmeni udaraca sa Nenadom Jestrovićem tokom jednog treninga.

IBRAHIM GAJ (2006-2008)

Izvor: MN Press

Štoper iz Senegala, snažan, ali i prgav. Navijači Crvene zvezde najviše ga pamte po doprinosu u osvajanju "duple krune" 2007. godine, kao i po hvatanju za gušu Almamija Moreire tokom 134. "večitog derbija".

Prethodno je dva puta bio prvak Bugarske sa CSKA iz Sofije.

EVANDRO (2011-2012)

Izvor: MN Press

Umetnik sa loptom, ali diskutabilne hrabrosti u važnim mečevima. Došao je u Zvezdu kao nekadašnji veliki talenat i mladi reprezentativac Brazila, međutim, osim u prvoj polusezoni kada je bio sjajan, nije opravdao očekivanja.

Iz Zvezde je otišao u Eštoril i tamo sjajnim partijama privukao pažnju Porta, gde je i danas, ali ne sa velikom minutažom.

SEGUNDO KASTILJO (2006-2010)

Izvor: MN Press

Jedan od ne mnogo njih koji su opravdali uložen novac i očekivanja. Za dve godine u Zvezdi osvojio je "duplu krunu" (2007) i postigao 18 golova u 72 utakmice, što znači da je pogađao u svakoj četvrtoj utakmici, a to je sasvim solidan učinak za igrača sredine terena. Iz Zvezde je išao na pozajmice u Everton i Vulverhempton, a onda je 2010. napustio klub.

KADU (2009-2013)

Izvor: MN Press

Za razliku od Evandra, sa kojim je neko vreme bio "klasić", Kadu je imao velika m...

Omaleni Brazilac, često namršten, nije prezao da povuče loptu, dribla, šutira, uklizava, a postigao je neke važne golove za Crvenu zvezdu. Nije, međutim, imao sreću da osvoji više od dva nacionalna Kupa. Od odlaska iz kluba igra za moldavski Šerif.

LUIS IBANJEZ (2015-)

Izvor: MN Press

Dolaskom Argentinca Crvena zvezda je posle dugo vremena konačno dobila beka koji ima odličan centaršut, prodornost i šut koji cepa mreže. Mnogo je doprineo u napadu tima, a kakav je zaista u defanzivnim zadacima saznaćemo tek na leto, kada crveno-beli izađu na međunarodnu scenu i kada se susretnu sa rivalima koji neće prezati da ih napadaju.

MIČEL DONALD (2015-)

Izvor: MN Press

Možda i najzaslužnija osoba za fantastičan uspon Marka Grujića ove sezone. Holanđanin je svojom sigurnošću na poziciji zadnjeg veznog omogućio mladom saigraču slobodu da se kreće unapred bez brige da li će imati ko da ga "pokrije". Odlično povezuje odbranu i napad, a dug korak omogućava mu i da "seče" protivničke akcije.

Pitanje je samo da li će Zvezda uspeti da nabavi potrebnih 200.000 evra u narednih nekoliko dana da bi otkupila njegov ugovor od ruske Mordovije.

UGO VIJEIRA (2015-)

Izvor: MN Press

Portugalac je sve ono što se očekuje od inostranog napadača kada dođe u neki klub. Vredan, profesionalan i, što je najbitnije, najbolji strelac lige.

Posle dva pogotka u derbiju sa Partizanom i jednog protiv Jagodine imao je kraći period "posta", ali je onda proradio i počeo da pogađa "kao na traci". Pored šuterskih, pokazao je i zavidne tehničke sposobnosti.

NAJBOLJI ZVEZDIN STRANAC: MIODRAG BELODEDIĆ (1989-1992)

Izvor: MN Press

Jeste, srpskog je porekla, ali je igrao za mladu i A reprezentaciju Rumunije, tamo je odrastao, tamo živi, a i deklariše se kao Rumun. Nije, međutim, zbog toga na prvom mestu ove liste, već zato što u svojim nogama ima dve titule šampiona Evrope, prvo sa Steauom, a potom i sa Zvezdom, sa kojom ima i titulu svetskog prvaka. Ima i osvojenih devet nacionalnih prvenstava (šest u Rumuniji, tri u Jugoslaviji).

Komentari 150

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenad

Japanac Takajuki Suzuki br.19 koga je doveo Piksi Stojkovic.Nije ostavio nikakav trag u Zvezdi

Nenad

Bugarin Blagoj Georgijev i australijanac naseg porekla Eli Babalj

Nenad

250000 Evra zvucno pojacanje iz redova Javora pokazalo se kao najveca greska i najveci promasaj u C.zvezdi.Ifeani Onjilo koga na Marakani do skoro nisu mogli ni puskom da oteraju iz kluba zbog sramotno losih partija koje je pruzao u Zvezdi.Nije opravdao jedan jedini cent koji je Zvezda ulozila u njega.Sa takvim partijama koje je pruzao za Onjila u bivsoj Jugi ne bi bilo mesta ni u Trudbeniku a,on je kao takav branio boje Crvene zvezde

Najnovije

Kolumnisti