LAŽNA UZBUNA: Angeli Merkel stigli čudni paketi

Kancelarija nemačke kancelarke Angele Merkel zapečaćena je danas zbog sumnjivog paketa.

1
A- A A+

Nemačka policija saopštila je da ništa sumnjivo nije nađeno u paketu zbog kojeg je danas bila zapečaćena kancelarija nemačke kancelarke Angele Merkel u centru Berlina.

"Eksperti nisu pronašli ništa sumnjivo", rekao je portparol Federalne policije Nemačke, a preneo Rojters.

Kada je podignuta uzbuna, Rojtersov očevidac je naveo da se ispred zgrade kancelarije nalaze, u "zapečenoj" zoni, četiri žute poštanske kutije.

"Neidentifikovani objekti su pronađeni ispred zgrade kancelarije oko 8:30. Pošto je kancelarija kancelara od posebne važnosti, policija je odmah blokirala tu oblast i pokrenula proveru objekata", rekao je tada portparol policije.

Nije poznato da li je u vreme incidenta kancelarka Merkel bila u zgradi, a iz vlade, koja je trebalo da se danas po prvi put sastane u novoj godini, zasad nema komentara.

Ministri su nastavili sa redovnim sastankom nakon što je policija kordonom okružila zonu u kojoj se nalazi kancelarija u centru Berlina, dodao je očevidac.

Policija je 2010. godine presrela paket koji je sadržao eksploziv, a koji je bio poslat kancelariji Merkelove iz Grčke.

Evropa je u 2016. godinu ušla u stanju pojačane uznemirenosti, sedam nedelja nakon što su islamistički ekstremisti ubili 130 ljudi u pucnjavi i samoubilačkim eksplozijama širom Pariza.

Današnji incident je usledio nakon što je tokom obeležavanja Nove godine policija dobila dojavu da ekstremisti iz Iraka i Sirije planiraju napade na Minhen, podseća britanska agencija.

Sve vesti