Nećemo da nam deca rastu s ovakvim medijima!

Autor:

Dragan Bjelogrlić ocenio da je stanje u kulturi očajno, ali ima plan - "nema kukanja, već ..."

14
A- A A+
dragan bjelogrlić, bjela Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Proslavljeni srpski glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, rekao je da je "dosta kukanja" kada je priča o kulturi u Srbiji u pitanju.

"Kakvo je stanje u kulturi? Očajno kao i uvek, ali nema kukanja. Dosta i s tim. Daj da se udružimo svi koji ne želimo da živimo u ovom primitivizmu. I novinari i prosvetari, lekari, sportisti, filmski stvaraoci i svi ostali čija se reč čuje moraju da puste urlik koji kaže: nećemo da nam deca rastu s ovakvim medijima, da se leče u propalim bolnicama, školuju u obezglavljenim školama, da su im kriminalci idoli, a prostitutke uzori!", rekao je Bjelogrlić "Kuriru".

"I moramo da ponudimo rešenje. Svako u svojoj profesiji. Mi smo tu da nudimo rešenja i tražimo od političara da ih sprovode, ako znaju. Ako ne znaju, da nađemo one koji znaju i mogu. Kada to shvatimo, možda nam i krene".

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti