Hram Džedaja: Neka sila bude s turistima! (VIDEO)

Uspeh sedmog nastavka popularne sage "Ratovi zvezda", podstakao je vlasti u Irskoj da iskoriste novonastalu pomamu milionske armije fanova kako bi unapredile domaći turizam.

0
A- A A+

  Ideja je da se spektalularne prirodne lepote ostrva Skeling Majkl, gde su snimljene neke od poslednjih scena filma "Buđenje sile", promovišu kako bi privukle što više turista u zemlju.

Famozno ostrvo, udaljeno 12 kilometara od irske obale, koje se od 1996. godine nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine, je zapravo jedna prilično nepristupačna, nenaseljena stena na kojoj se u šestom veku uzdizao manastir.

Plan je da se hram Džedaja, tj. ruine pomenutog manastira, otvori za posetioce koji će na ostrvo dolaziti u manjim grupama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izvor: YouTube

Pravi džedajski hram kao i replike delova ostrva Skeling Majkl, koji će se koristiti za snimanje osme epizode "Ratova zvezda" će, iz bezbednosnih razloga, biti izgrađeni u studiju.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti