Skandal u Crnoj Gori: Bilbord protiv Nikolića FOTO

Nakon "bilbord odgovora" bivšem ruskom ambasadoru u Podgorici, na meti "crnogorskih patriota" našao se i srpski predsednik Tomislav Nikolić.

91
A- A A+
bilbord Foto: mondo.me

U blizini SC Morača osvanuo je bilbord sa uvredljivom porukom srpskom predsedniku.

Bilbord je potpisan sa "crnogorske patriote", a javnosti nije poznato ko stoji iza ovog imena.

 "Crnogorske patriote" su se oglasile nedavno i nakon kritika bivšeg ruskog ambasadora Andreja Nesterenka povodom težnji Crne Gore da postane članica NATO alijanse.

"Poštovani gospodine Nesterenko, Hvala vam na preporukama za članstvo u NATO. Poručujemo vam: dalje ruke od nas. Predlažemo da se odmorite na našim obalama i srećan vam put“, bilo je navedeno na plakatima „crnogorskih patriota“.

Bilbord uvredljivog sadržaja za predsednika Srbije osvanuo je nakon izjave Nikolića za „Sputnjik“ da je „Crna Gora primer da država ne treba da bude igračka i da ljudi koji je vode ne smiju tako da je tretiraju“.

„Crnogorske patriote“ oglašavale su se na reklamnim panoima i ilustrovanim porukama u kojima se navodilo da je bolje banana u ruci nego ruska čizma za vratom. Na bilbordu su takođe nabrojane neuspešne privatizacije koje je Vlada odobrila ruskim kompanijama uz poruku "nakon 300 godina istorijske veze majka Rusija nas je udesila", i citat Milovana Đilasa "nikada nama Crnogorcima Rusi nisu bili prijatelji".

Iz kompanije Metropolis nisu želeli da odaju ko je zakupac bilborda sa pogrdnim porukama.

Sve vesti