Horor: Probudila se usred operacije!

Autor:

Sara Tomas je doživela ono što ni najgorem neprijatelju ne bi poželela.

12
A- A A+

Sara Tomas (23) iz Londona, probudila se iz anestezije usred operacije krajnika! Lekarima je trebalo 15 minuta da shvate šta se dešava i na kakvim mukama je pacijent na operacionom stolu - anestezija je prestala da deluje, a krajnike su joj izvadili "na živo".

"Prva stvar koju sam osetila je bol sa desne strane grla. Čula sam laser, pokrete lekara i ostalih. Znala sam gde sam i šta mi se dešava, ali sam bila paralisana bolom i nisam mogla da im dam znak da sam svesna svega. Vrištala sam, ali u sebi, zapravo, pokušavajući da se pokrenemo, ali nisam uspevala", ispričala je Sara za "Dejli mejl".

Njena agonija je trajala 15 minuta, kada je medicinska sestra rekla: "Mislim da je pacijentkinja budna".

Sve se dešavalo novembra 2013. godine, a Sara je rešila da se sada obrati javnosti i upozori nas na to da košmar kroz koji je ona prošla može svakome da se desi.

"Nakon operacije, napustila sam frizerski posao jer sam morala da se lečim od posttraumtskog stresa i čestih napada panike. Mnogo mi je pomogao rad sa psihoterapeutima, ali i dalje imam probleme sa snom. Stalno mi se vraća taj osećaj zarobljenosti u vlastitom telu. Takođe, ima snove u kojima iz ptičije perspektive vidim sebe na operacionom stolu."

Da stvar bude gora, Sara je žrtva rutinske operacije laserksog uklanjanja krajnika.

"Lekari su mi rekli da je to rutinska operacija zbog koje ne treba da brinem. Daće mi anesteziju i neće biti nikakvih problema. "

Sara kaže da je intervencija počela normalno, ali je zakazala mašina koja daje zvučne signale kada nivo anestetika koji se daje pacijentu opadne. "Nije se čulo 'biiip' koje je trebalo da upozori anesteziologa da dopuni dozu koja je trebalo da me drži u uspavanom stanju."

Lekari su je, nakon incidenta, čak pitali da li je možda sve sanjala, jer je ona na stolu bila budna "samo" 15 minuta, onda je ponovo zaspala i probudila se ponovo tek kada je sve bilo gotovo. takođe, osećala se dobro, bila je gladna.

"Mozak je inteligentan i zna da blokirala traume. Međutim, malo kasnije su počeli problemi. Teško mi je bilo da zaspim, sanjala sam košmare, imala sam napade panike, osećala sam se bolesno", priča Sara koja je jedno vreme koristila antidepresive koji su loše uticali na njen radni učinak, zbog čega jedno vreme nije mogla ni da radi.

Sada je dobila odštetu od skoro 30.000 evra. Kaže da je zahvalna, ali da ipak "nema tog novca koji može da nadoknadi ono što je prošla".

"Dešava se da se pacijent probudi tokom intervencije, ali jednom u 19.000 operacija. Razlozi su razni, a uključuju i nespravnu opremu", objasnio je dr Ričard Marks iz Kraljevskog koledža.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti