Detoksikacija ormana

Autor:

Nazovite to kako hoćete, ali početak godine je odlična prilika da napokon napravite red u svom ormanu. Olakšaćemo vam taj posao...

1
A- A A+

Red u ormanu, red u životu

Oni koji veruju u feng šui kažu da ne možete biti uspešni na poslu, fakultetu, u društvenom životu, ukoliko u prostorijama u kojima radite i živite, ali i u vašim ormanima, vlada haos! Ta neorganizovanost u prostoru utiče na to da ne možete da se koncentrišete na obaveze, planove i ljude koji su vam bitni.

Dakle, zavrnite rukave i sredite ormane. Izbacite sve napolje, operite ih vlažnom i izbrišite suvom krpom, a potom vratite samo ono što baš, baš nosite. Kaput koji već dve zime niste obukli, čak i ako ste ga basnoslovno platili, poklonite nekome ko nema kaput uopšte. Isto važi i za svu ostalu garderobu i obuću. Bićete srećniji kada pomislite da vaš omiljeni "komad" živi svoj novi život, neko kada visi u mraku, zaboravljen.

Potražite pomoć

Ukoliko niste sigurni kako vam neke stvari stoje, potražite pomoć prijatelja, iskrenog. Još bolje, ako poznajete nekog stilistu, modnog dizajnera, takođe možete da zamolite da baci stručno oko na vas i vaše krpice.

Možda vam baš haljina koju niste obukli sto godina, bolje stoje od te koju ne skidate? Posebno je važno da se s nekim konusltujete ukoliko ste se malo ugojili, ili smršali, a sami ne vidite nove promene na svom telu. Ali, budite spremni za brutalnu iskrenost.

I vešalice su bitne

Sredili ste orman, izbacili suvišne stvari, ali vaš "modni hram" vam i dalje nije "kao pod konac"? Možda su krive vešalice!

Nećete verovati, ali nekada i boja, materijali, naročito ako su upadljivo različiti, mogu da nas zbunjuju. Zato, kupite vešalice u istoj boji i od istih materijala. Ili, organizujte orman po ovom principu: haljine vise na plavim vešalicama, košulje na belim, suknje na crnim... to može da vam pomogne kada se spremate za izlazak iz kuće, a žurite.

Ne mora sve da visi

Džemperi, majice, trenerke... mogu i da se poslažu na police ili u fioke. Farmerke, na primer, i ostale stvari koje se ne gužvaju, možete da urolate i poređate u fioke, kao fascikle. To će vam omogućiti da pronađete svaku stavku na prvi pogled.

Ne žurite

Ako imate puno ormana i fioka, nemojte da navalite i sve završite u jednom danu. Čistite i sređujte svoju garderobu natenane, kako vam čitav posao ne bi preseo. Počnite od onoga što vam je najteže, dok imate najviše energije. Sređivanje ormana bi trebalo da bude zabavan posao, koji će vas prisetiti na neke situacije i ljude kad ste nosili odrećene komade garderobe.

Ne budite sentimentalni

Vaš orman nije trezor već mesto na kojem se nalazi ono što vam svakodnevno treba i što je lako dostupno. Zato, ONU matursku haljinu, ONE cipele u kojima ste se prvi put poljubili, FARMERKE zbog kojih se zaljubio u vas... sve ono što više nema upotrebnu već samo emotivnu vrednost, čuvajte na nekom drugom mestu: u kutiji na tavanu, u podrumu...

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti