Novogodišnje odluke za zdravu i lepu kožu

Autor:

Neko želi da smrša, neko da se ugoji, ostavi cigarete, više putuje nego prethodne godine. Sve su to dobre novogodišnje odluke, ali treba misliti i na kožu, ne samo zbog estetike. Obećajte sebi sledeće...

2
A- A A+

 Više neću sunčati lice

Sigurno već znate koliko je sunčanje štetno za vašu kožu, ali svake godine se ipak, barem malo, sunčate. Zato sada održite obećanje koje ste dali sami sebi - sunčajte se pametno. To znači da telo mažete odgovarajućim faktorom, a lice ne sunčate uopšte. Bez obzira na to čime štite kožu lica, najbolji način da ne ostarite pre vremena, ne dobijete sunčane pege i prve bore, jeste da lice ne izlažete Suncu.

Izbaciću uveličavajuće ogledalo iz kupatila

Čak ni pod izgovorom da vam takvo ogledalo treba da biste čupkali obrve, na primer, ne treba da ga imate. Ono vas mami da osim dlačica, na licu "čeprkate" i mitisere, bubuljice, sve što se "golim okom" inače ne vidi. A onda... onda se to što se "samo malo dirali" inficira, upali i koža na celom licu "bukne".

Piću više vode

To bi čak trebalo da napišete sebi kao podsednik na nekom vidnom mestu u stanu, na poslu, da stavite u podsetnik telefona! Voda nije važna samo za naše unutrašnje organe, već i za kožu. Ako želite da vam ten blista, izgleda sveže i zdravo, morate mu dati dovoljno vlage. Nisu dovoljne samo hidratantne kreme, već i voda za piće.

Investiraću u dobru kremu za lice

Krajnje je vreme da se dobro informišete i pronađete najboljeg dermatologa koji će vam preporučiti kremu baš za vas. To može da bude skupa "akcija", ali će vam se dugoročno isplatiti. Bolje uložite u dobru kremu, nego u dobre čizme, jer one stare možete malo da osvežite kod šustera, a lošu kožu na licu ne može da prekrije ni najskuplji puder na svetu. Zapravo, zdravoj koži skoro da ne treba puder, a tako će vam ostati novac i za čizme.

Redovno ću čistiti svoj moblini telefon

Kada biste samo mogli pod mikroskopom da vidite koliko prljavštine ima na vašem telefonu, nikada ga više ne biste prislonili uz svoj obraz! Nabavite one male maramice za dezinfekciju elektronskih uređaja i sačuvajte kožu lica od raznih bakterija.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti