Najbolji fudbaler Afrike dolazi iz...

Autor:

Borusije Dortmund!

1
A- A A+

Bilo je neizvesno, ali ne može se reći neočekivano. Pjer-Emerik Obamejang proglašen je za najboljeg fudbalera Afrike u 2015. godini.

Sjajni napadač Borusije Dortmund i reprezentacije Gabona u izboru selektora i tehničkih direktora afričkih reprezentacija osvoji je sedam glasova više od veziste Obale Slonovače i Mančester sitija, Jaje Turea. Ukupno 143 glasa.

Obamejang je tako prekinuo seriju Turea, koji je prethodne četiri godine uzastopno biran za arfičkog igrača godine. On je, takođe, prvi fudbaler iz Gabona koji je osvojio ovu nagradu.

Fudbaler Borusije je nagradu osvojio i pored toga što u 2015. godini nije osvojio niti jedan trofej. Bio je kapiten Gabona koji je eliminisan već u prvom kolu Kupa afičkih nacija prošle godine, a sa Borusijom je sezonu završio na sedmom mestu na tabeli Bundeslige. Istakao se, ipak, velikim brojem datih golova.

"Hvala narodu Gabona, ova nagrada je za njih. Želim da se zahvalim i saigračima iz reprezentacije, kao i iz Borusije. Oni mi pomažu da postižem golove", rekao je Obamejang.

Treće mesto u izboru za najbolje fudbalera Afrike zauzeo je igrač Svonsija i reprezentativac Gane Andre Aju sa 112 glasa.

Sve vesti