Seks roboti će biti pravi HIT ove godine

Roboti iz filmova kao što je „A.I.“ iz 2001. godine postaće veoma popularni.

11
A- A A+

Ekseprti govore ne samo da će industrija robota „eksplodirati“ već da će sexbot roboti postati najveći trend u IT industriji.

Doktorka Helena Driskol, koja se bavi filozovijom seksa i ljubavnih veza na Univerzitetu Sanderlend kaže da će tehnologija koja se koristi u izradi pomenutih robota postati sve bolja i popularnija opcija u seks industriji u narednih nekoliko godina.

Robofilija (seksualna privlačnost prema robotima) možda nije koncept koji je ljudima preterano poznat trenutno, ali, kako se stvari budu menjale u budućnosti, moguće je da će postati seksualna opredeljenost, dodala je doktorka.

„Skloni smo da mislimo o pitanjima kao što je virtuelna realnost i robotski seks, u kontekstu aktuelnih normi.“

„Ali, ako pogledamo unazad koje su društvene norme o seksu postojale pre 100 godina, očigledno je da su se one promenile brzo i radikalno.“

Ne radi se ovde samo o seksu. Doktorka kaže da će ljudi možda početi da se zaljubljuju u svoje virtuelne partnere.

Istraživač veštačke inteligencije Dejvid Levi na Mastriht univerzitetu otišao je korak dalje. Izjavio je za LiveScience da je ljubav i seks sa robotima nešto neizbežno.

Tehnologija još treba da se razvija, no, prve verzije robota su već dostupne. Izvršni direktor RealDoll kompanije Met Mekmulen dizajnira novu igračku koja trepće, otvara usta, a može da vodi i kratke razgovore, prenosi Metro.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Sve vesti