Sve toplije, temperatura čak 16 stepeni!

U Srbiji će danas, posle maglovitog jutra sa slabim mrazom, u većini mesta biti malo oblačno i toplije sa najvišom dnevnom temperaturom do 13 stepeni.

8
A- A A+
sneg, beograd, prvi Foto: Mondo/ Goran Sivački


Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da se u nižim i višim predelima zemlje očekuje topljenje snežnog pokrivača.

U severnim krajevima biće oblačno, mestimično sa kišom, koja će se na severu Bačke i Banata pred jutro ponegde lediti pri tlu.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar.

Jutarnja temperatura biće od minus tri do tri, a najviša dnavna od osam do 13 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će ujutru u nižim delovima grada biti mestimicno maglovito sa slabim mrazom, a u toku dana umereno oblačno i toplije.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar.

Jutarnja temepratura biće od minus dva do dva, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

Prema prognozi vremena, do utorka se očekuje toplo, sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti i u većini mesta sa najvišom temperaturom od 12 do 16 stepeni.

U nedelju će biti umereno i potpuno oblačno sa kišom, usled čega se očekuje i dalje topljenje snega u višim predelima.

U ponedeljak se tokom dana očekuje kratkotrajan prestanak padavina i delimično razvedravanje, u toku noći naoblačenje sa kišom, dok će u planinskim predelima duvati jak vetar.

Od srede se očekuje hladnije, uz česta prolazna naoblačenja sa padavinama, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom, dok će u nižim predelima biti mestimično i sa kišom i susnežicom.

Sve vesti