Egipat: Izbodeni turisti, upucani policajci! VIDEO

Autor:

Dva egipatska policajca ubijena su na putu ka poslu u Gizi, pošto je naoružani muškarac otvorio vatru na njih. Prethodno ranjeno troje tursita ispred hotela u Hurgadi.

4
A- A A+


Kako je navedeno, pripadnici policije su raspoređeni na mestu napada zbog istrage.

AFP javlja da su odgovornost za ubistvo dvojice pripadnika bezbednosnih snaga preuzeli pripadnici ekstremističke grupe Islamska držva (IS).

Kako su naveli u saopštenju postavljenom na svom Twitter nalogu, pripadnici IS otvorili su vatru na tri vozila, koja su se nalazila u kovoju.

Dvojicu pripadnika bezbednosnih snaga ubili su naoružani napadači u pojasu Gaze, na periferiji Kaira, prenele su egipatske državne agencije.

Rojters je preneo da su jedan policajac i jedan vojnik stradali dok su bili u svojim kolima.

Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su dvojica pripadnika bezbednosnih snaga izgubila život na putu ka poslu u pojasu Gaze.

Kako dodaje, pripadnici policije raspoređeni su na licu mesta zbog istrage i potrage za osumnjičenima za napad.Inače, sinoć se desio još jedan napad u Egiptu, odnosno letovalištu Hurgada. 

Dvoje osumnjičenih ekstremista izbolo je nožem i ranilo troje stranih turista, dvoje Austrijanaca i jednog Šveđanina, u hotelu na obali Crvenog mora.

Izvor: youtube

Osumnjičeni militanti su do hotela došli čamcem i napali turiste u restoranu hotela.

Prema pojedinim izveštajima oni su otvorili vatru ispred hotela, ali je egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova rekao da je napad izvršen nožem u restoranu, ali u otvorenom delu.Rojters javlja da je policija otvorila vatru i ubila jednog od dvojice napadača koji je navodno nosio samoubilački prsluk. Ministarstvo je međutim saopštilo da su oni bili naoružani samo noževima i vazdušnim pištoljem.

Takođe, u saopštenju se navodi da je jedan napadač ubijen, a da je drugi u pritvoru. Motiv napada nije poznat.

Povređeni turisti su pušteni iz bolnice jer su, srećom, zadobili samo lakše povrede.

Napadač koji je identifikovan kao Muhamed Hasan Muhamed Mahfuza (21) je student iz Gize.

Sinoćnji napad na turiste dogodio se samo nekoliko sati pošto je lokalni ogranak terorističke organizacije Islamska država preuzeo odgovornost za napad na hotel u Kairu u četvrtak, u blizini piramida u Gizi.

U tom napadu nije bilo povređenih.Sve vesti