MONDO/Agencije

Premijer Malte s Vučićem: Mi smo za Srbiju u EU

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je zahvalan Malti na podršci u procesu evrointegracija i najavio da će sastanak radne grupe za proširenje EU biti održan u Beogradu početkom 2017. godine, kada Malta bude preuzela predsedavanje.

160
A- A A+

"Važno je da u toj godini (2017.) Srbija otvori tri pregovaračka poglavlja. Poglavlje sedam - pravo intelektualne svojine, 14 - transportna politika i 21 - trans-evropske mreže", kazao je Vučić nakon sastanka sa premijerom Malte Džozefom Muskatom.

On je dodao da je važno da Srbija i Malta treba da unaprede međusobne trgovinske odnose i da će se ministri energetike dve zemlje sastati sutra.

Premijer Malte Džozef Muskat kazao je da ta zemlja istinski veruje i zagovara proširenje EU za one zemlje koje ispunjavaju uslove za članstvo.

"Mi smo za članstvo Srbije u EU, radujemo se i sastanku radne grupe za proširenje koji će biti održan u ovo vreme naredne godine u Beogradu. Radujemo se i poboljšanju bilateralnih odnosa naše dve zemlje", rekao je Muskat.

On je dodao da su trgovinski odnosi Srbije i Malte veoma mali i da je sa premijerom Vučićem razgovarao o tome kako da dve zemlje budu bolji prijatelji.

Malta je u Crnoj Gori pokrenula određene investicije i nadam se uzajamnoj saradnji i u Srbiji, rekao je Vučić.

Vučić je čestitao Muskatu što Malta učestvuje na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, koje sutra počinje u Beogradu.

Mi očekujemo da Srbija osvoji evropski šampionat, rekao je on i dodao da kada se prođu Hrvatska i Francuska, sa Maltom može utakmica i prijateljski da se odigra.

Povezano

Sve vesti