Jezive scene iz Madaje: Pomoći nema VIDEO

Autor:

Na internetu se pojavljuje sve više užasnih prizora iz sirijskog grada Madaje na kojima se vide izgladnela deca.

22
A- A A+

Britanski mediji nedavno su objavili tekst u kome za ovu stravičnu situaciju u sirijskom gradu optužuju predsednika Bašara al Asada.

Bi-bi-si (BBC) javlja da su humanitarne organizacije htele da pošalju danas prvu isporuku hrane i lekova za 40.000 ljudi u Madaji, uglavnom izgladnelih. Međutim, slanje pomoći je odloženo do ponedeljka, a uzrok nije objavljen.

Kako piše britanski “Telegraf”, obožavaoci Asada i njegovog režima na društvenim mrežama počeli su da se ismevaju gladnima objavljujući fotografije na kojima se nalazi raznovrsna hrana.

“Imam nekoliko kesa pseće hrane i baš sam se pitao kako da je pošaljem gladnim ljudima u Madaji”, napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

U Madaji, prema ranijim izveštajima, gladuje 40.000 civila. Grad se nalazi pod opsadom snaga režima Bašara al Asada i Hezbolaha od jula meseca.

Navodno su prinuđeni da kuvaju lišće i travu, i jedu otpatke. Takođe, pojavile su se informacije da su prinuđeni da jedu pse i mačke.

Doktori u Madaji i Zabadaniju, udaljenih manje od 40 kilometara od rezidencije sirijskog satrapa, zabeležili su 31 slučaj smrti od gladi u decembru, pošto su režimske snage i Hezbolah zatvorili gradove i minirali okolinu.

PAŽNJA! UZNEMIRUJUĆI SNIMCI

Izvor: youtube

Izvor: youtube

Sve vesti