Nadal: Niko nikada kao Đoković!

Autor:

U danu kada ga je Novak Đoković po prvi put u karijeri prestigao u pobedama u međusobnim duelima, Rafael Nadal je uputio jedan od najlepših komplimenata do sada.

Veliki rival, ali nije štedeo reči hvale!

Španski teniser Rafael Nadal pohvalio je igru Novaka Đokovića posle poraza u finalu turnira u Dohi i dodao da je 2016. godinu počeo na dobar način.

"Danas sam igrao protiv igrača koji je sve uradio perfektno", počeo je razgovor sa novinarima Nadal.

A onda rekao sledeće, što će mu dugo pamtiti svi navijači Novaka Đokovića..

"Znam da niko nikada nije igrao tenis na ovom nivou kao Đoković sada. Teško je shvatiti kako neko može da igra tako dobro".

Objasnio je i šta je mislio pod tim.

"Kada kažem da je igrao perfektno ne mislim samo na jednu stvar, već da sve što čini - čini na najbolji mogući način", dodao je on.

Đoković je ranije danas u finalu turnira u Dohi savladao Nadala 2:0, u setovima 6:1, 6:2. Srpski teniser je tako došao do prvog trofeja u 2016. godinu, a 60. u karijeri.

Takođe, srpski teniser je po prvi put poveo u međusobnim duelima, pa sada vodi sa 24:23.

"Za mene je uvek uživanje kada sam u finalu i igram protiv Đokovića. To mi je nedostajalo prošle godine. Mislim da sam završio na dobar način 2015. godinu i da sam na isti način počeo 2016. Nastaviću da se borim i radim naporno, kako bi se što bolje pripremio za Australijan open i nastavak sezone", rekao je Nadal.

Španac, koji je osvojio 14 grend slem titula, nije želeo da prognozira kada će osvojiti narednu.

"Možda me od sledeće titule dele samo tri nedelje, a možda pet, šest ili devet meseci, a možda više nikada neću osvojiti. Nikada ne znate kako će se stvari odvijati...", rekao je Nadal.

Sve vesti