Hitno uklonite ove aplikacije!

Autor:

Aplikacije koje su sadržale veoma opasan malver, uklonjene su sa Google Play prodavnice.

Hitno uklonite ove aplikacije! Foto: MONDO portal. Google Play.

Trinaest aplikacija je uklonjeno sa Google Play prodavnice koje su pripadale malver lancu pod imenom Brain Test. Da, istina je. Da li ste ikada primetili aktivnosti koje imaju veze sa malverom na svom telefonu?

Ako jeste, najverovatnije ste instalirali aplikaciju koja je sadržala malver, ali, treba da znate da Goole ima rigorozne provere kada su aplikacije u pitanju.

Aplikacije o kojima je reč, prema svemu sudeći su bezopasne po korisnike, ali da li su bezopasne i kada je Android operativni sistem prisutan u celoj priči? Svakako jesu opasne ukoliko se instaliraju na uređaj. Kada se instalira, malver će pokušati da dobije root dozvole. Štaviše, ova vrsta zlonamernih aplikacija dovodi do instaliranja drugih aplikacija o kojima vlasnik uređaja ništa ne zna.

Pošto su pomenute aplikacije vrlo privlačne video igre, nije teško pronaći potencijalne žrtve. Aplikacije će zaraziti sistem i kreiraće pozitivne ocene na Play Store prodavnici kako bi ubedile druge korisnike da ih takođe instaliraju, piše TechViral.

Aplikacije koje sadrže malver, koje su nedavno uklonjene su sledeće: Cake Blast, Jump Planet, Honey Comb, Crazy Block, Crazy Jelly, Tiny Puzzle, Ninja Hook, Piggy Jump, Just Fire, Eat Bubble, Hit Planet, Cake Tower, Drag Box.

Ukoliko imate neku sa liste, bilo bi dobro da je odmah uklonite jer može oštetiti uređaj.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Sve vesti