Direktor i trener pustili Šapu, cena je 1.500.000!

Iliev je u razgovoru za MONDO potvrdio da je, u dogovoru sa trenerom Tomićem, dao Šaponjiću zeleno svetlo da dovrši posao sa Benfikom.

Direktor i trener pustili Šapu, cena je 1.500.000! Foto: MN Press

Ivan Šaponjić (18) dobio je zeleno svetlo da, u društvu svog menadžera Nenada Jestrovića, završi transfer u Benfiku.

Partizanu će, iako ostaje nejasno koliko kome pripada od ukupnog obeštećenja koje će lisabonski klub dati za mladog napadača, pripasti oko 1,5 miliona evra. Pretpostavka je da je Partizan, u međuvremenu, ustupio pravo na određene procente od ovog transfera trećoj strani, u zamenu za avansno uplaćen novac.

I, dok se govorilo uglavnom oko odlaska Andrije Živkovića iz Humske, pa čak i u Benfiku, "preduhitrio" ga je njegov kolega iz zlatne omladinske reprezentacije Srbije – Šaponjić, koji je u nedelju ujutru već otputovao na "Da Luš".

Šaponjić odlazi iz Humske posle nešto više od dve godine u prvom timu. Debi je zabeležio 30. novembra 2013. u meču sa Spartakom, kada je u Humskoj istrčao na teren u 76. minutu. Do danas, stigao je do 39 nastupa u crno-belom dresu i 11 golova, od čega je jedan postignut u evropskim utakmicama. Ove sezone zabeležio je 22 nastupa i dao šest golova. Sa Partizanom je osvojio titulu prvaka u sezoni 2014/15.

"Trener Tomić i ja smo razgovarali i dogovorili se da damo dozvolu da se ovaj transfer obavi. To je zajednička odluka, posle koje se više nismo mešali u detalje samog prelaska Ivana u Benfiku. To bi trebalo da završi generalni direktor, a mi mu želimo svu sreću", rekao je Iliev za MONDO, potvrđujući da će šampionu Srbije pripasti oko 1,5 miliona evra od ovog transfera.

Iliev je tako demantovao glasine da će Šaponjić potpisati petogodišnji ugovor, a Partizan zaraditi tri miliona evra.

"Koliko znam, obeštećenje bi trebalo da bude oko 1,5 miliona evra, a postoji mogućnost da Šaponjić prvih šest meseci provede kod nas na pozajmici", rekao je Iliev.

O pojačanjima...

"Radimo na pojačanjima i trudimo se da budu prava, top pojačanja. Pregovaramo sa nekoliko igrača koji imaju klubove, tako da ćemo morati da budemo strpljivi, iako bismo svi u klubu voleli da poslovi budu završeni do 14. januara i prozivike", rekao je Iliev, koji nije želeo da govori o imenima.

Crno-beli traže po pojačanje u sve tri linije tima.


Sve vesti