To mogu samo iPhone korisnici

Dve stvari još uvek odvajaju iPhone i Android korisnike...

25
A- A A+

Izvor: Apple

Kad se radi o Android-iPhone rivalstvu čućete sve i svašta. Pristalice jednog "tabora" braniće svakim "oružjem" svoj tim, a isto to će činiti i protivnici. Ipak, dve stvari koje još uvek jasno odvajaju iPhone i Android korisnike su:

- Brzina nadogradnji softvera i
- Kupovina aplikacija.

I dok poslednju verziju Marshmallow Androida, od oktobra, kad je najavljena koristi manje od jedan odsto svih Android uređaja, novi iOS 9 koristi preko 80 odsto podržanih korisnika, a distribucija je počela otprilike u isto vreme.

Druga stvar koja odvaja iPhone i Android korisnike je to što prvi kupuju mnogo više aplikacija u AppStore prodavnici i Apple ostvaruje značajno viši prihod od svojih korisnika u odnosu na Android. Za vreme božićnih praznika u SAD više od 50 odsto onlajn kupovina obavljeno je sa Apple uređaja, a "gro" tih kupovina ostvaren je u AppStore prodavnici.

Korisnici Apple uređaja potrošili su prošle godine više od 20 milijardi dolara na kupovinu aplikacija u AppStore-u, a za vreme božićnih i novogodišnjih praznika oborili su rekord s vrednošću kupovina od 1.1 milijardi dolara, saopštio je američki tehnološki gigant.

Prvi dan 2016. godine bio je najznačajniji u istoriji AppStore Apple onlajn prodavnice aplikacija, budući da su korisnici ostavili više od 144 miliona dolara u periodu od samo 24 sata! Viši potpredsednik Apple kompanije, koji sada vodi AppStore, Filip Šiler, izjavio je da su korisnici potrošili tokom 2015. godine u toj prodavnici više od 20 milijardi dolara, što je duplo više nego 2013. godine!

Igre, kao što je Clash of Clans i plaćene video striming usluge poput Netflix-a, koji možemo da pratimo i kod nas, i Hulu-a su među najuspešnijim aplikacijama u 2015. godini. "Uzbuđeni smo što korisnici kupuju i koriste naše softverske proizvode za uređaje poput iPhone, iPad, Mac. Zahvalni smo svim programerima koji su kreirali neverovatne aplikacije na svetu. Jedva čekamo da vidimo šta će nam doneti 2016", rekao je Šiler.

Međutim, kada se odbiju svi porezi i dugovi, AppStore je tokom 2015. godine napravio "samo" šest milijardi dolara čistog profita. Apple je od lansiranja tog servisa 2008. godine do sada zaradio neverovatnih 40.3 milijarde dolara.

Apple i dalje ima značajno manji udeo na tržištu smartfona i to se  neće promeniti u dogledno vreme, ali i na taj način Apple generiše više novca nego Google od Androida.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i naFacebooku,TwitteruiInstagramu.

Sve vesti