Zvezda počela pripreme, trojica kasne

Autor:

Miodrag Božović okupio igrače za početak zimskih priprema.

24
A- A A+Odmor je gotov. Fudbaleri Crvene zvezde od ponedeljka ponovo su u sportskoj opremi i sa radnim obavezama.

Narednih nekoliko dana čekaju ih medicinski pregledi i testiranja, zatim se 14. januara na dve nedelje sele u Sloveniju, a početak februara provešće na Kipru.

Prvu takmičarsku utakmicu u 2016. godini igraće 20. februara u Beogradu, protiv lučanske Mladosti.

Odavno se nije dogodilo da pripreme na stadionu "Rajko Mitić" počinju bez pojačanja, a da razloga za brigu nema.

Ogromnih 26 bodova više u odnosu na najbliže pratioce (Čukarički i Borac Čačak), kao i činjenica da je prodajom Marka Grujića Liverpulu za šest (sedam) miliona evra obezbeđen novac da se na okupu zadrži tim koji je nagovestio visoke domete, ulivaju navijačima sigurnost i optimizam za prolećni deo sezone.

Ranije je najavljeno da će crveno-beli ove zime pokušati da angažuju samo francuskog vezistu iz ruske Mordovije, Damijena Le Taleka, i jednog štopera, a uz ta dva pojačanja, ekipi će biti priključeno i nekoliko igrača iz omladinskog pogona koji su već imali priliku da osete atmosferu prvog tima (Luka Adžić, Luka Ilić, Nikola Jovanović i Marko Mijailović).

U Zvezdu su se još pre pauze iz subotičkog Spartaka vratili Marko Marinković i Dušan Živković, tu je još nekoliko njih koji su bili na pozajmicama, a poznato je i da ima i nekadašnjih prvotimaca koje trener Miodrag Božović ne vidi u svojim planovima, pa je izvesno da će grupa igrača opet biti ustupljena drugim klubovima.

Na prvom okupljanju ove godine pojavilo se 32 fudbalera.

Dozvolu da malo zakasne zbog dugog puta iz Južne Amerike i Portugala dobili su Luis Ibanjez, Bruno Matos i Ugo Vijeira.

Evo i spiska svih igrača koji će u narednom periodu biti pod nadzorom stručnog štaba:

Foto: MONDO/J. Terzić

Sve vesti