Povredio penis, kriv mu Novi Sad

Autor:

Grad Novi Sad suočio se sa neobičnom tužbom jednog stanovnika tog grada.

17
A- A A+

Novosađanin je nedavno tužio Grad Novi Sad jer je povredio penis dok je igrao košarku.U tužbenom zahtevu ovaj građanin traži 270.000 dinara plus zateznu kamatu za pretrpljene fizičke bolove, strah i duševne bolove zbog naruženosti, piše portal "021.rs".

Priložio i fotografije penisa

Uz tužbu su priložene fotografije terena i penisa, pa i fiskalni račun za skeniranje fotografija.

U tužbi se navodi da je 30. septembra 2014. godine igrao košarku na igralištu Eđšeg kada je u jednom trenutku krenuo za loptom van terena i tada je u "doskoku pao na metalnu konstrukciju tik uz igralište pri čemu je zadobio udarac u predelu genitalija i rasekotinu dužine 10 centimetra, tik iznad polnog organa".

Tužilac potom navodi da je povređenog Novosađanina drug prebacio u Urgentni centar gde mu je rana zašivena i otpušten je na ambulantno lečenje, pri čemu se istog dana ponovo oko 22 časa ponovo javio u Urgentni centar jer se nastavilo krvarenje.

U tužbi se kaže da su previjanja nastavljena narednih dana, pri čemu je nakon kontrolnog pregleda krajem novembra dobio uput za spermogram. Spermogram je urađen u martu 2015. godine i "na sreću potvrđeno je da je njegova repruduktivna sposobnost očuvana".

Ipak, kako se navodi u tužbi, fizička povreda penisa nije bila sve nego je tužilac morao kod neuropsihijatra jer ga je ovo povređivanje teško pogodilo.

Tako u tužbi piše da je "tužilac zbog vrste povrede i neprijatnosti koju je doživeo prilikom lečenja i straha od mogućih posledica pao u depresiju i nakon pregleda je ustanovljeno da boluje od mešovitog anksioznog i depresivnog poremećaja, zbog čega su mu prepisani lekovi".

U tužbi protiv Grada, ovaj Novosađanin je naveo da se u postupku očekuje i veštačenje sudskih veštaka na trajanje fizičkih bolova i postojanja naruženosti, kao i na okolnost jačine i dužine trajanja straha.

U obrazloženju se kaže i da je tužba protiv Grada podneta jer je Novi Sad vlasnik parcele gde se nalazi košarkaški teren i dodaje se da je prema Odluci o uređenju grada lokalna uprava odgovorna za održavanje javnih površina u šta spada i ovaj sportski teren, i da je trebalo da ukloni metalni predmet na koji se tužilac povredio.

U Gradskoj kući su za "021.rs " nezvanično potvrdili da je Grad tužio jedan sugrađanin jer je povredio polni organ, ali nisu želeli zvanično da se oglašavaju jer postupak traje. S druge strane, nezvanično su nam ispričali da je ovo samo jedna od stotine raznih tužbi koje se podnose protiv Grada i javnih preduzeća pri čemu se kod nekih ozbiljno može sumnjati u osnovanost navoda iz tužbenih zahteva.

Sve vesti