Ipak ostaje: Ne gasi se popularni brend telefona!

Proteklih dana najviše se pričalo o gašenju velikog brenda telefona i situacija je konačno razjašnjena - evo šta smo saznali!

2
A- A A+

Kompanija Lenovo NEĆE izbrisati Motorola ime niti brend, koji će živeti i dalje. MONDO je tražio razjašnjenje cele situacije oko Motorola - Lenovo imena i brenda, jer se prvo pisalo da će se Motorola ugasiti, pa je to, ipak opovrgnuto, a evo što smo dobili od lokalne kancelarije. Saopštenje koje nam je stiglo u redakciju prenosimo vam u celosti, bez izmene:

"Motorola mobilni uređaji će i dalje postojati kao deo kompanije Lenovo, a svi naši mobilni uređaji su zasnovani upravo na dizajnu i tehnologiji Motorola mobilnih telefona. Međutim, kada je u pitanju brendiranje naših proizvoda, mi ćemo globalno koristiti dva brenda za pametne telefone i aksesoare, a to su “Moto” i “Vibe”. Motorola brend nije korišćen na našim proizvodima još od predstavljanja Moto X uređaja 2013. godine. Moto i Vibe će biti dva glavna brenda kompanije Lenovo kada su u pitanju pametni telefoni, i samo oni će biti vidljivi na uređajima. Takođe će postojati “Droid” brend na tržištu SAD i “Le Meng” brend na tržištu Kine. Ime Motorola će i dalje postojati, ali će se ređe koristiti.

I dalje razmišljamo kako najbolje da iskoristimo Motorola ime u budućnosti, kao i gde će se ono pojavljivati. Moto brend i zaštitno ime je ono po čemu ga korisnici prepoznaju, ali tradicionalni logo (veliko slovo M) je važan deo naše istorije. Ovaj logo će se i dalje pojavljivati na našim proizvodima i pakovanjima u 2016. godini”.

Dakle, ljubitelji Motorole će i dalje imati priliku da se druže s omiljenim brendom, a mi se nadamo da će Lenovo neke od popularnih modela konačno predstaviti i u Srbiji.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Sve vesti