"SNS na semaforu? To je fotomontaža"

Autor:

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kažu da je da je fotografija sa logotipom Srpske napredne stranke na ekranu u Kombank Areni fotomontaža. Premijer Vučić kaže malo drugačije. Oglasio se i Vaterpolo savez Srbije.

153
A- A A+Na društvenim mrežama i pojedinim sajtovima kruži fotografija sa logotipom SNS na ekranu u Kombank areni, snimljena pred početak prvenstva u vaterpolu.

Premijer Srbije i lider SNS, Aleksandar Vučić, rekao je da to nije istina i da se ona pojavila dan pre otvaranja, tokom probe.

Neko je, kaže uslikao, i poturio informaciju da se pojavila tokom otvaranja. Policija će uskoro obavestiti javnost, rekao je, o svemu što se desilo sa pomenutom reklamom.

"Ništa se te večeri nije dogodilo, nego prethodne noći kada nikoga nije bilo u Areni. To je neka organizacija, koja je učestvovala u pravljenju jedne od naših konvencija, isprobavala monitore. Neko je onda to fotografisao i pustio sutradan i tako predstavio kao kao da se to dogodilo na otvaranju Evropskog prvenstva", rekao je Vučić.

Obraćanje Vučića

Izvor: YouTube

Predsednik Izvršnog odbora Evropskog prvenstva u vaterpolu Raša Ristivojević tvrdi da je to fotomontaža, kao i da je taj deo ekrana pod kontrolom RTS.

Zatim je RTS u saopštenju naveo da kontrolu nad sadržajem video displeja na ekranu Kombank Arene tokom prvenstva u vaterpolu ima isključivo firma "Sky Music".          

Nakon toga, oglasila se i kompanija "Skaj mjuzik", prvobitno navodeći da njihove video režije nije bilo u Areni, pa samim tim ni mogućnosti da emituju sopstveni sadržaj, ali su potom u drugom saopštenju naveli da je nakon dodatne istrage ustanovljeno da je postojala tehnička mogućnost objavljivanja tog video materijala tokom tehničke probe video miksete od strane firme "Atomik Vižual Suport" koju su angažovali.

Reč je o ovoj fotografijiOvim povodom reagovao je danas i  gradonačelnik Beograda Siniša Mali:

"Ako se ne varam, koliko sam razumeo, taj slogan nikad nije ni bio na tom monitoru, nego se radi o fotomontaži. To dovoljno govori o onom ko je to montirao i prezentovao, nego o bilo kome drugom", rekao je Mali novinarima u Skupštini grada.

Reagovao je i Vaterpolo savez Srbije koji je u saopštenju takođe naglasio da je reč o fotomontaži, kao i da niko ne treba i ne sme da zloupotrebljava veliki sportski događaj:

"Povodom sporne fotografije koja se pojavila u pojedinim medijima na dan otvaranja Evropskog prvenstva u vaterpolu 10. januara, Vaterpolo savez Srbije najoštrije osuđuje pokušaj neodgovornih pojedinaca da devalviraju ogroman trud uložen u proteklih godinu i po dana u organizaciju ovog velikog sportskog događaja.

Vaterpolo savez Srbije nikada se nije bavio politikom niti će to činiti ubuduće, ali u cilju zaštite našeg integriteta, kao i besprekorne slike koju smo u svet poslali organizacijom Evropskog prvenstva moramo da obavestimo javnost da je sporna fotografija klasična fotomontaža i pokušaj zluradih i malicioznih pojedinaca da ovaj, za nas veliki i istorijski dan, zloupotrebe u političke svrhe.

Mi ćemo se protiv takvih pojedinaca boriti punom Arenom, pobedama i zlatnim medaljama na koje je svaki građanin Srbije ponosan".

Sve vesti