Zlatni "orlić" postao crveni "orao"

Autor:

Ivan Šaponjić završio je transfer iz Partizana u Benfiku, potpisavši ugovor do leta 2021.

Iz crno-belog u crveno!

Osamnaestogodišnji Ivan Šaponjić krenuo je stopama svojih drugova iz reprezentacije Srbije, koja je letos na Novom Zelandu postala U-20 šampion sveta.

Nisu navijači dugo nakon toga imali priliku da uživaju u partijama mladog centarfora, koji je za prvi tim Partizana debitovao 30. novembra 2013, sa samo 16 godina.

U nedelju je potvrđeno da Šaponjić ima dozvolu crno-belih da potpiše za Benfiku, u ponedeljak je doputovao u Lisabon, a u utorak potpisao ugovor sa "orlovima" i to čak na pet i po godina.

To znači da će Šaponjić biti član Benfike do leta 2021, a ostaje da se vidi kakvi će biti dalji koraci, s obzirom na to da je sportski direktor Partizana Ivica Iliev pomenuo mogućnost povratka u Partizan na šestomesečnu pozajmicu...

Od zlatnih "orlića" su transfere u inostranstvo nakon SP 2015. ostvarili Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Srđan Babić (Sosijedad), Nemanja Antonov (Grashopers), Milan Gajić (Bordo) i Marko Grujić (Liverpul).

Sergej Milinković-Savić takođe je prešao u veliki klub (Lacio), ali ne iz Srbije, već iz belgijskog Genka.

List "O Žogo" objavio je u utorak da bi Benfika mogla da angažuje još jednog mladog srpskog napadača i da su u opticaju jedan član Crvene zvezde i jedan iz Partizana...

Povezano

Sve vesti