Detalji stravičnog ubistva u domu zdravlja!

Autor:

Vukašin Vilotić , koji je pre dva dana ubio medicinsku sestru u domu zdravlja u Šapcu, na saslušanju ispričao šta se događalo pre i posle zločina, ali samog trenutka ubistva se navodno ne seća.

14
A- A A+

Vilotić je po svemu sudeći zločin je počinio u afektu, saznaje "Kurir" od izvora bliskih istrazi.

Vilotiću je juče nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, a na teret mu se stavlja teško ubistvo, za koje preti 40 godina.

Kako list nezvanično saznaje, Vilotić, koji je dugogodišnji psihijatrijski bolesnik, na saslušanju je izjavio da se ne seća samog trenutka kada je ubio medicinsku sestru, ali je detaljno opisao šta se sve dogodilo pre i posle zločina.

OPTUŽIO POLICAJCE DA SU MU UKRALI PANTALONE

"Kurir" piše da kada je Vilotić posle zločina priveden u policiju, nijednog trenutka nije pokazao ni trunku kajanja. U jednom trenutku se čak obratio policajcima rečima: "Nestale su mi versaće pantalone sa zadnjeg sedišta, mora da je neko od vas ukrao"?, na šta su policajci ostali šokirani.

Kako je objasnio, on je tog jutra najpre otišao kod svog psihijatra na redovnu kontrolu.

Kada je završio pregled, otišao je u Dom zdravlja, kod svog lekara, da bi mu prepisao recepte. Međutim, kada je stigao, počela je pauza. On je onda izašao i otišao do prodavnice, koja se nalazi nekih 200 metara dalje, na uglu, i tamo kupio nož.

Vratio se nazad i odmah ušao u ordinaciju, gde je nesrećna Ljubinka sedela sama. Vilotić je rekao da se ne seća onog što je potom usledilo, ali da zna da je nakon svega oprao krvave ruke, izašao u čekaonicu i tu sačekao dolazak policije", navodi za Kurir izvor iz istrage i dodaje da Vilotić nije pominjao da li se sa žrtvom prethodno posvađao.

U utorak po podne je obavljena obdukcija tela ubijne Ljubinke.. "Kurir" piše da su pored dva uboda u vrat, kojima joj je presečena karotida, zbog čega je brzo iskrvarila, uočene su rane i na drugim delovima njenog tela.

Ljubinka je sedela za stolom u ordinaciji. Ubica joj je prišao s leđa i zadao ubod u levu stranu vrata. Potom je ubo još jednom i povukao nož, preklavši je. Sve vreme se opirala herojski, ali nije imala šanse da pobegne dalje od stola. Dok se branila, zadobila je posekotine po ramenima i rukama. Potom je pala sa stolice, gde su je na podu pored stola zatekli drugi pacijent i servirka", objašnjava naš sagovornik.

Osumnjičeni Vilotić se od 2004. lečio od depresije. Prema navodima našeg izvora, Vilotić je često samoinicijativno prekidao terapiju psihostabilizatorima, zbog čega je tonuo u mračna stanja. Vilotić je od 2013. zbog depresije lečen mesec dana u dnevnoj psihijatrijskoj bolnici u Šapcu.

Tagovi:
Sve vesti