OVO je kazna Ameru koji je izbo srpskog košarkaša?

Autor:

Njujorčaninu Lukasu V. (17), koji je u oktobru prošle godine povredio Beograđanina Toma Ćulafića (19), izrečen je takozvani vaspitni nalog kojim se od njega zahteva da se izvini oštećenom, preneli su beogradski mediji.

66
A- A A+
policija, patrola, ubistvo, zločin, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


U Sudu i Tužilaštvu, međutim, nije bilo moguće dobiti ni potvrdu ni demanti ove informacije jer zakon štiti maloletnike, te se takve informacije ne iznose u medije.

Pozivajući se na svoja saznanja, mediji pišu da je Više tužilaštvo predložilo da se Lukas V. ne goni krivično već da mu se izrekne vaspitni nalog.

Tužilaštvo je napad Lukasa V., koji je krivičnom prijavom policije bio tretiran kao pokušaj ubistva, prekvalifikovalo u nanošenje lakih telesnih povreda i ponudilo okrivljenom priznanje krivice.

Sporni incident se dogodio prošle godine u noći između 24. i 25. oktobra na Kalemegdanu, a mediji su tada prenosili da je Ćulafić izboden nožem.

Lukas je početkom novembra pušten iz pritvora da se brani sa slobode uz jemstvo od 25.000 evra, zabranu napuštanja boravišta i privremeno oduzimanje pasoša.

Ćulafić je igrač Košarkaškog kluba Partizan.

Sve vesti