Upozorenje RHMZ-a: Stižu ledeni dani!

Autor:

U Srbiji će danas biti oblačno s kišom i snegom, a za sutra su najavljene snežne padavine, dok će u nedelju doći do velikog zahlađenja koje nam donosi ledene dane.

14
A- A A+
Kopaonik, planina, zima, magla, sneg Foto: MONDO/Predrag Vujić

Najviša dnevna temperatura danas će biti od pet do 10 stepeni Celzijusa, u Timočkoj krajini od -2 do 2C.

Krajem dana i tokom noći na subotu, sa padom temperature kiša će preći u susnežicu i sneg i u nižim predelima centralne i južne Srbije, uz formiranje snežnog pokrivača, a na severu prestanak padavina.

U subotu će doći da većeg zahlađenja sa snegom uz formiranje manjeg sneženog pokrivača, koji će do nedelje dostići i do 20 centimetara, a lokalno i više.

Snežne padavine biće uglavnom u istočnim, centralnim i južnim krajevima.

Očekuje se i stvaranje snežnih nanosa.

U nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice očekuju nas ledeni dani, ujutru umeren i jak mraz, a najviša temperatura ispod nule, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Takođe, očekuje se i povećanje vodostaja na rekama Timok, Pek, Mlava, Drina, Lim i Jadar. Do povećanja vodostaja doći će tokom 15. i 16. januara.

Porast vodostaja biće i na gornjem toku Zapadne i Južne Morave, Resavi, Jasenici...

Na Savi kod Šapca 18. i 19. januara, prema upozorenju RHMZ-a, vodostaj će se približiti granici redovne odbrane od poplava.

BEOGRAD SPREMAN ZA LEDENE DANE

Grad Beograd spreman je za predstojeće ledene dane i najavljene padavine, poručili su danas gradski čelnici i direktori javno-komunalnih preduzeća nakon zajedničkog sastanka.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je novinarima da će od večeras 150 vozila Beograd puta biti na ulici, kao i oko 50 vozila drugih preduzeća, ali i 200 radnika Beograd puta i oko 1.200 zaposlenih u drugim JKP.

Prvo će biti čišćene ulice prvog prioriteta, jer ne sme da stane nijedna linija gradskog prevoza, a zatim i ulice drugog i trećeg prioriteta, naglašeno je.

Sve vesti