Šta jede sin Novaka Đokovića (FOTO)

Autor:

Ono što mu mama spremi, naravno. Pogledajte...

29
A- A A+

Mali Stefan nije alergičan na gluten, poput oca, niti ima neke druge zdravstvene probleme, objasnila je njegova mama Jelena, koja ga hrani namirnicama koje konzumiraju i ona i tata Novak.

"Pitali ste me za recepte. Želim da znate da nisam sertifikovani nutricionista. Moji izbori su usklađeni sa onim u šta ja verujem, a moj mališan je deo te filozofije", napisala je Jelena Đoković na svom Instagram profilu, gde često objavljuje fotografije hrane koju je spremila, kao i recepte za ta jela.

"Kada mi neko kaže: 'Ovo je zdravo, uzmi ovo, ovo je dobro za vas', uvek, uvek, uvek idem koraka unazad i uradim svoja istraživanja, da vidim kako se to uklapa i moj životni stil, navike, potrebe, a onda tek donesem odluku", objasnila je Jelena.

Ovo je, na primer, užina za koju kaže da je Stefan baš voli – kaša od sledećih sastojaka:

- indijskog oraha (sadrži bakar, mangan, magnezijum, fosfor, vitamin K)
- urmi (odličan izvor energije, dobrog šećera i vlakana, sadrže minerale i vitamine)
- jagoda (odličan izvor vitamina C, kalijuma)
- banana (kalijum, vitamina B6, B12, magnezijum …)

"Pire od banane i avokada je uvek dobro rešenje", kaže Jelena i dodaje da mu hranu, kada je to potrebno, zasladi medom, rogačem u prahu, sirupom agave, javorovim sirupom.

"Velika je laž da je samo prerađena hrana ukusna. Uživam u zdravoj hrani. Mršava sam i mnogi misle da ne jedem puno, ali moj metabolizam je brz, a sve što pojedem ide pravo u moju krv. Jedem puno sirove hrane, blendirane, ceđenih sokova od svežeg voća i povrća. Tako mogu da jedem puno i da se to na meni ne vidi."

Ona i sin često doručkuju isto.

"Volim sve da spremim uveče jer jer moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta", kaže Jelena, a ovo su sastojci za jutarnju kašu u kojoj uživa zajedno sa Stefanom: ovsene pahuljice, puter od lešnika, mlevena maka, kakao, mleveni či, lan, biljka lukuma, heljda, susam i pirinčano mleko sa kokosom, malo voća na vrhu."Volim da započnem dan hladnim ceđenim sokom, od voća ili povrća", kaže Jelena i dodaje: "Možete se igrati sa sastojcima... Ja dodajem različito koštunjavo voće, semenke... svaki dan drugačiji ukusi i mnogo koristi od svega toga".

Pogledajte u foto galeriji šta se još "krčka" u kuhinji Đokovića, i probajte Jelenine recepte:

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti