• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Basarina "Hipertenzija" u Mikseru

Izvor mondo.rs

Mikser teatar, u saradnji sa Kulturnim centrom Inđija, realizuje veoma uspešan pozorišni komad Svetislava Basare “Hipertenzija", sa Branislavom Trifunovićem i Predragom Ejdusom u glavnim ulogama. U utorak, 19. januara, od 21 čas.



Svetislav Basara, jedan od najznačajnijih savremenih srpskih književnika, sa već sada antologijski priznatim dramaturškim opusom, u svom komadu "Hipertenzija" na autentičan, duhovit, ironičan način, bez banalne dnevno-političke aktuelizacije, donosi apsurdno-istinitu pričupunu grotesknog i paradoksalnog humora.

"'Hipertenzija' se, kako i dolikuje pozorištu, bavi (crno)humornom i (tragi)komičim aspektima borbe sa vetrenjačama. Pritom se ne zadržava isključivo na savremenim srpsko-srpskim bitkama već se kroz prisećanja ražalovanog udbaša Mitra Kurdulije vraća u prošlost, u sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka i ulazi u dijalog sa, sada već klasičnim delom Duška Kovačevića 'Profesionalac'. Ova predstava, kao i pozorište, uostalom, nije tu da menja realnost nego da ukazuje na stvari koje bi trebalo promeniti. Ako se pritom nasmejemo - dobro je. Još ako nas se sete za Dan bezbednosti, našoj sreći neće biti kraja", rekao je reditelj i scenarista, Svetislav Basara.

Basarino pozorišno ostvarenje je do danas imalo više od 80 izvođenja u Srbiji i u regionu, a zbog velikog interesovanja publike je bila uvrštena i u stalni repertoar Ustanove kulture "Vuk Karadžić" u Beogadu i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. 

Igranje komada “Hipertenzija” u Mikser House-u zakazano je za 19. januar, u 21 čas, a ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po pretprodajnoj ceni od 800 dinara. Cena će na ulazu biti 1.000 dinara.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE