Novi zakon za srpske vračare! Evo šta ih čeka

Autor:

Oni koji proriču sudbinu ili se bave magijom, bili su zatvarani do 30 dana, a sada će plaćati kaznu od 50.000 dinara ili provoditi 120 sati u društvenom korisnom radu.

21
A- A A+
Bez amajlija i odbrane nismo išli Foto: Mondo - Petar Stojanović Bez amajlija i odbrane nismo išli

Vidovita Zorka, Milan Tarot, Kleopatra i bilo ko drugi u zemlji Srbiji koji se bavi proricanjem sudbine ili bacanjem, odnosno, skidanjem magije, više neće zbog toga ići u zatvor, piše “Kurir”.

Prema novom Predlogu zakona o javnom redu i miru, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, umesto dosadašnjih kazni do 700 dinara ili pritvora do 30 dana, vračare, magovi i vidovnjaci, će plaćati kazne od 10.000 do 50.000 dinara ili će morati da provedu 120 sati u društveno korisnom radu.

Beli mag Lav Geršman kaže da bi odmah tužio državu ako mu dođu na vrata da ga vode.

“U celom svetu, uključujući i Evropu, u koju toliko hrlimo, priznati su astrologija, numerologija i tumačenja tarota, samo se mi nešto pravimo pametni... Ja ne varam ljude, oni me posećuju svojom voljom kad iscrpe sve druge mogućnosti, od pravnika do lekara”, dodao je Geršman.

Novine će se odnositi i na one koji prikupljaju dobrotvorne priloge bez obaveštenja, što se neretko dešava poslednjih godina, posebno kada se vode raznorazne akcije da bi se obezbedila novčana sredstva za bolesne.

ZA PETARDE KAZNA DO 50.000 DINARA!

Novi predlogom zakona o javnom redu i miru pooštrene su i kazne za prosjačenje. Tako bi prosjaci morali da plate od 5.000 do 30.000 dinara ili da odleže 30 dana zatvora.

Najveća novčana kazna od 150.000 dinara predviđena je za za izazivanje i učestvovanje u tuči, nepristojno i drsko ponašanje, kockanje, prostituciju, vređanje službenog lica.

Puštanje glasne muzike kažnjavaće se sa 5.000 do 30.000 dinara, a bacanje petardi od 10.000 do 50.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 sati, piše “Kurir”.

Tagovi:
Sve vesti