Ovo bi vas spasilo pri padu aviona! (VIDEO)

Autor:

Ali, koja je cena toga?

9
A- A A+

Način da se spasu ljudski životu pri padu aviona je osmišljen od strane izumitelja Tatarenka Vladimira Nikolajeviča, u vidu kabine za putnike koja se odvaja od ostatka aviona.

Nikolajevič je na ovom dizajnu radio protekle tri godine, a video koji je objavio na YouTube kanalu demonstrira kako bi njegov model funkcionisao u kriznoj situaciji.

U pitanju je odvojena kabina za putnike, koja se može otpustiti sa aviona u bilo kom trenutku, a zahvaljujući padobranima koji su za nju prikačeni i otvaraju se automatski kada se kabina odvoji od aviona, a tako putnici mogu bezbedno da se spuste na kopnenu ili vodenu površinu.

Prototip takođe uključuje i mesto za skladište ispod kabine, pa tako putnici ne bi pri padu aviona izgubili ni živote, ali ni prtljag!

Reakcije ljudi na ovo su pomešane, gde jedni podržavaju ideju, a drugi smatraju da nije uopšte praktična.

Negativni komentari došli su usled nedoumica oko spuštanja kabine, jer šta ako pre sigurnog sletanja udari u planinu ili neku zgradu, kao i šta je sa sudbinom pilota, kojima je mesto u kokpitu, a ne u kabini za putnike.

Neki su izrazili i bojazan da ovo utiče da čitavu kontstrukciju aviona, odnosno, da je oslabljuje...

Međutim, koliko god da postoji neistraženih i potencijalno negativnih posledica, 95 odsto ispitanika u anketi koju je sproveo izumitelj, je odgovorilo da mi bilo spremno da plati skuplju kartu kako bi se vozili u ovoj vrsti sigurnosnog aviona.

Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti