Vučić: Idemo na izbore!

Autor:

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke na GO SNS izneo odluku, a odbor tu odluku podržao, da budu raspisani vanredni parlamentarni izbori u Srbiji!

Sednica Glavnog odbora SNS održana je danas u Beogradu i na njoj je doneta važna odluka - Aleksandar Vučić ima punu podršku vrha stranke u odluci za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

Tu odluku je, po završetku sednice GO novinarima prenela potpredsednica stranke Maja Gojković.

Prethodno se lider te stranke Aleksandar Vučić obratio se članovima GO i obrazložio zbog čega je za raspisivanje vanrednih izbora. Kada je objavio odluku, članovi GO su mu uputili dugotrajan aplauz.

Vučić se članovima GO obratio rečima da je godinu i devet meseci prošlo od kada je formirana Vlada Srbije i podsetio na teško stanje u kom se zemlja tada nalazila i dodao da su od tada preduzete teške i nepopularne mere."Posebno sam ponosan što smo radili marljivo, marljivije od bilo koga drugog, postali smo ugledan partner evropskim i svetskim silama i sačuvali odnos sa tradicionalnim prijateljima u svetu", rekao je Vučić.

 "Srbija je na stabilnom i dobrom putu, uspeli smo da izađemo iz recesije, prošao je 15. januar i sada mogu da kažem da imamo bolji PDV nego ikada u savremenoj srpskoj istoriji" rekao je Vučić i opet dobio veliki aplauz članova GO.

"Stiglo je i više od 13 milijardi koje nismo ni upisali u
prihode budžeta. Uvek kažemo manje a u budžetu ćemo imati više. O uspehu Srbije govore sve svetske institucije",konstatovao je Vučić u pisanom govoru koji je pročitao pred članovima Glavnog odbora SNS.

Rekao je i da je smanjen budžetski deficit i da Srbiji više ne preti bankrot, a da je posao za budućnost - popravljanje standarda i plata.

On se osvrnuo na prepreke sa kojima se suočava Vlada i on lično sa otporima u javnosti zbog reformi koje se preduzimaju.

"Zato sam toliko omražen  - zbog insistiranja na radu! Smeju mi se što kažem da marljivo radim, što sam Novu godinu proveo ovde na svom radnom mestu. Zato što ih na taj način teram da i sami rade".

Izvor: Tanjug

Ocenio je i da je centar otpora u bivšoj vlasti i lažnoj eliti koju je ta vlast stvorila:

Srbija je, kako je rekao, od kako je SNS preuzela vlast u stanju latentnog društvenog sukoba, i nailazi na ogroman otpor upravo stoga što je nastojala da razbije blok koji su činili tajkuni, političari i kriminalci, kojima nije bilo u interesu da Srbija napreduje i da se bilo šta menja.

JEDNOGLASNA PODRŠKA GO

Glavni odbor SNS jednoglasno je, aklamacijom, podržao odluku Aleksandra Vučića o izborima u interesu Srbije i građana, izjavila je funkcionerka SPS Maja Gojković. "Vlada, bez obzira što ima većinu i podršku u parlamentu, želi da dobije jasan mandat od Srbije i građana i izjašnjenje za to koju politiku podržavaju", rekla je Gojković na konferenciji za novinare nakon sednice GO i pojasnila da će pred građanima biti alternativa: "Žele li politiku reformi, stabilizacije države, ugleda u svetu i punopravnog članstva u EU kao osnovnog prioriteta ili opciju koju nudi sadašnji premijer vojvođanske vlade i lider DS Bojan Pajtić, a to je politika koju imamo priliku još da gledamo, jer nesmetano vlada Vojvodinom već 16 godina". Odluka o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora omogućiće građanima da istog dana izađu na izbore i iskažu volju za republičku, pokrajinsku i lokalnu vlast, rekla je Gojković

"Otpočeli smo sukob i sa njima i sa onima među nama kojima je vlast samo način za lično bogaćenje. Centar otpora i ovoj vladi i pristojnoj i naprednoj Srbiji i politici reformi su pripadnici bivše loše vlasti i lažne elite koju je ta vlast stvorila i obezbedila im privilegije", ocenio je lider SNS.

"Optužuju me da nisam smenio ministra, iako je to samo moj posao. A smenio sam ga, a njima to nije dovoljno", rekao je Vučić i podsetio i na "izmišljene stanove Siniše Malog".

Srbiji je, kako je rekao, potrebno je još četiri godine stabilnosti i pun mandat za donošenje teških odluka do 2020. kako bi bila spremna za ulazak u EU, i kako bi dovršila započete reforme, koje su Srbiju izvele na dobar i siguran put.

"Zato je moja odluka, a ne poziv, da se danas izjašnjavamo da idemo na izbore. U pobedu za budućnost Srbije", rekao je Vučić.

"Izbori pred nama biće veoma teški. Potceniti protivnika je velika glupost, moramo čistim srcima da krenemo u borbu za Srbiju", rekao je premijer. "Želim vam da vodite ozbiljnu i odgovornu kampanju. Građani Srbije umeće da odaberu. Ako idete čista srca i obraza i otvoreno kažete šta ste sve uradili, građani to umeju da prepoznaju", poručio je lider SNS i premijer članovima GO.

On je imao još jednu poruku za članove SNS:

"Hoću da uz mene ne stoje oni koji pričaju isto što i ja pričam , a rade ono što su radili oni pre mene. Hoću da se zahvalim mangupima u našim redovima", rekao je Vučić i najavio da će ga u izbornoj kampanji biti manje nego ikada.

Predložio je i odlaganje Skupštine stranke za 21. maj, a trebalo je da bude održana 13. februara, što je GO takođe podržao.

"Želim da se skupština stranke odloži kako, u slučaju loših rezultata na izborima, ne bih bio na teretu stranke u godinama koje predstoje i da članovi dobiju mogućnost da izaberu drugog predsednika i drugi tim", objasnio je Vučić.

Na sednici je učestrvovalo 505 članova GO SNS-a.

O proceduri i rokovima za raspisivanje izbora pročitajte OVDE.

Sve vesti