ISIS gađao Tursku iz Sirije, pogođena škola

Autor:

Turski vojni radari pokazuju da je današnji raketni napad na turski grad Kilis na jugoistoku zemlje, u kojem je danas poginula jedna osoba, izvršen sa teritorije u Siriji koju kontroliše ISIS.

8
A- A A+


Turska vojska se za taj napad osvetila džihadistima "istom merom", rekli su za Rojters izvori.

Kancelarija gradonačelnika Kilisa je saopštila da je raketa iz Sirije pogodila srednju školu "Ejup Gokče" u tom gradu, pri čemu je poginula jedna žena zaposlena u školi, a jedna učenica je povređena.

Učenica je prebačena u bolnicu na operaciju, navodi se u saopštenju.

Još dve rakete, za koje se takođe pretpostavlja da su ispaljene sa teritorije Sirije, pale su na poljanu u neposrednoj blizini škole.

Izvor: youtube

Na lice mesta je stigao veliki broj ambulantnih kola.

U Turkoj se dogodila još jedna eksplozija, ali bombe, za koju se sumnja da su na jednom putu na jugoistoku Turske podmetnuli kurdski pobunjenici. U tom napadu poginula su tri policajaca, saopštile su danas bezbednosne službe.

Neimenovani lokalni bezbednosni zvaničnik Turske tvrdi za AFP da je napad, koji se dogodio kasno sinoć nedaleko od granice sa Sirijom,  izvršila Radnička partija Kurdistana (PKK).

Bomba je eksplodirala na putu u gradu Idil u provinciji Sirnak dok je prolazio policijski konvoj.
Trojica policajaca su tom prilikom zadobila teške povrede i preminula u bolnici, dok su još njih četvorica lakše ranjeni, dodao je zvaničnik.

Sve vesti