WhatsApp: Zauvek besplatan, ukida se pretplata!

Autor:

Neka vas ne brine onih 0.99 dolara nakon prve godine korišćenja - WhatsApp biće zauvek besplatan!

WhatsApp: Zauvek besplatan, ukida se pretplata! Foto: MONDO portal.

Slaveći skoro milijardu aktivnih korisnika, WhatsApp tim obradovao je sve fanove aplikacije širom sveta - WhatsApp biće bez reklama i POTPUNO BESPLATAN ZAUVEK!

Na zvaničnom blogu WhatsApp-a objavljeno je da je aplikacija tek od nekolicine korisnika tražila da nakon prve godine korišćenja plaća pretplatu od 0.99 dolara za svaku sledeću godinu korišćenja, ali da se ta praksa sada prekida.

WhatsApp je u Srbiji uvek bio besplatan i pretplata se obnavljala bez naplate nakon prve godine, uz sporadične lažne objave kako će WhatsApp u Srbiji biti naplaćivan kad korisniku istekne aktivan besplatan period. Dakle, od toga nema ništa!

WhatsApp se neće finansirati reklamama, ali će uvesti mogućnost da korisnici komuniciraju sa svojim modnim i drugim brendovima, kada oni to požele, kroz javne servise. To nas podseća na Viber Public chat koji postoji odavno i funkcioniše i u Srbiji. Sistem je jednostavan: zvanična robna marka ili proizvod napravi zvaničan WhatsApp nalog i korisnici koji požele da komuniciraju s njim ili da postave pitanje urade to preko tog kanala. Robna marka ili proizvod, naravno, plaćaju WhatsApp-u da se pojave na tom javnom kanalu za komunikaciju.

WhatsApp će u narednih nekoliko nedelja iz svih verzija aplikacije povući opcije za plaćanje i pretplatu, kao i mogućnost da nekom platite pretplatu.

Podsećamo vas i na nedavnu "frku" sa Viber aplikacijom - i Viber ostaje besplatan, ignorišite lančane poruke koje se distribuiraju ovih dana!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Sve vesti